Άκαρπη η συνάντηση κυβέρνησης – αγροτών: Ένταση με Αποστόλου

21:15 15/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου και αντιπροσωπείας αγροτών που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της αντιπροεδρίας στην οδό Ζαλοκώστα και εκτός από τον κ. Δραγασάκη, συμμετείχαν, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου, ο αν. υπουργός Ενέργειας Σ. Φάμελλος ο υφ. Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος και η υφυπουργός Οικονομικών Αικ. Παπανάτσιου.

Οι αγρότες από το μπλόκο του Προμαχώνα και των Ευζώνων αποχώρησαν

πριν ακόμη τελειώσει η συνάντηση δηλώνοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους για την μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους, ενώ κι οι αγρότες από τις υπόλοιπες περιοχές δήλωσαν απογοητευμένοι.

Οι αγρότες αντιμετώπισαν και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με ειρωνικά χειροκροτήματα και γιουχαΐσματα και εκείνος αποχώρησε, φανερά εκνευρισμένος.

«Ραντεβού στα γουναράδικα», του ανταπάντησαν οι οργισμένοι αγρότες.

Όπως δήλωσαν οι αγρότες, δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους και κλιμακώνουν τον αγώνα τους ενώ στις γενικές τους συνελεύσεις θα αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από την πλευρά του έκανε λόγο για μια αναλυτική συζήτηση, και δήλωσε ότι «τα 15 από τα 20 αιτήματά τους είτε υλοποιούνται, είτε ανέλαβαν οι υπουργοί να τα μελετήσουν με πρόθεση να βρεθεί λύση. Βούληση της κυβέρνησης, συμπλήρωσε, είναι να αξιοποιηθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο για να μειωθεί το κόστος παραγωγής. Στόχος είναι όχι απλά η γεωργία να επιβιώσει αλλά να αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα