Αγωγή του Φώτη Μπόμπολα στο Capital.gr- Αλήθεια όλα όσα γράψαμε, απαντά ο ιστότοπος

18:07 12/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Αγωγή κατά του Capital.gr και του εκδότη κ. Θεοχάρη Φιλιππόπουλου κατέθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της «ΠΗΓΑΣΟΣ» Φώτης Μπόμπολας για δημοσιεύματα που αφορούσαν την εμπλοκή του στην υπόθεση της κατάρρευσης του πρακτορείου διανομής «ΕΥΡΩΠΗ» και των χρεών προς εκδοτικές επιχειρήσεις, στο οποίο η εταιρεία του υπήρξε μέτοχος και ο ίδιος μέλος του διοικητικού του συμβουλίου.

Με την αγωγή του ο κ. Μπόμπολας αξιώνει ως αποζημίωση για

ηθική βλάβη που ισχυρίζεται ότι υπέστη, το ποσό των 200.000 ευρώ. Από την πλευρά του το capital. gr απαντά ότι όλα όσα έγραψε είναι πραγματικά και πως επιφυλάσσεται ώστε μέχρι την εκδίκαση της αγωγής να δημοσιεύσει συγκεκριμένα πραγματικά παραστατικά στοιχεία και γεγονότα τα οποία αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στην αγωγή του ο κ. Μπόμπολας, το «ΕΥΡΩΠΗ» κατέρρευσε λόγω της αποχώρησης των δύο μεγαλύτερων πελατών του:

«Από τον Αύγουστο 2017 η ΕΥΡΩΠΗ ΑΕ διέκοψε τη δραστηριότητά της κάτω από τις εξής συνθήκες: Οι δύο μεγαλύτεροι πελάτες του πρακτορείου ΕΥΡΩΠΗ ΑΕ, δηλ. οι εκδοτικές εταιρείες του Ομίλου ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ, στις οποίες περιλαμβάνεται και η πρώτη εναγόμενη, και η εκδοτική εταιρεία «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», οι οποίοι πραγματοποιούν ετησίως πωλήσεις 50 εκατ. ευρώ περίπου, επί συνόλου πωλήσεων τύπου 150 εκατ. ευρώ ετησίως, αιφνιδιαστικά, ύστερα από κοινή και συντονισμένη απόφαση κατήγγειλαν αναίτια και αδικαιολόγητα, στις 8/8/2017 και 5/8/2017 αντίστοιχα, τις συμβάσεις διανομής τύπου ορισμένου χρόνου που είχαν συνάψει με την ΕΥΡΩΠΗ ΑΕ και ανέθεσαν τη διανομή των εντύπων τους στο πρακτορείο τύπου ΑΡΓΟΣ ΑΕ.

Η «μετακίνηση» των εταιρειών αυτών από την ΕΥΡΩΠΗ ΑΕ στο πρακτορείο ΑΡΓΟΣ ΑΕ, η οποία συνοδεύτηκε με δημοσιεύματα των ως άνω εκδοτικών εταιρειών περί «κατάρρευσης» της ΕΥΡΩΠΗ ΑΕ, είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί την αμέσως επόμενη ημέρα, 9/8/2017, η άμεση «αποχώρηση» του συνόλου των λοιπών εκδοτικών επιχειρήσεων από την ΕΥΡΩΠΗ ΑΕ. Αυτές ανέθεσαν τη διανομή των εντύπων τους στο ΑΡΓΟΣ ΑΕ, με συνέπεια η ΕΥΡΩΠΗ ΑΕ να μείνει χωρίς αντικείμενο δραστηριότητας και το ΑΡΓΟΣ ΑΕ να αποκτήσει μονοπωλιακή θέση στη διανομή του τύπου.»

Σε σχέση με τα δημοσιεύματα για υπεξαίρεση χρημάτων που δεν αποδίδονταν στους εκδότες και την προσβολή που θεωρεί ότι υπήρξε στην προσωπικότητά του, ο κ. Μπόμπολας αναφέρει:

«Αμέσως μόλις διάβασα τις πρωτοφανείς πιο πάνω συκοφαντικές διαδόσεις, με τις οποίες αποδιδόταν σε μένα ευθέως ηθική αυτουργία στην τέλεση του αδικήματος της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος, και παρά το ότι δεν είχα ανάμιξη στη λειτουργία του πρακτορείου διανομής τύπου ΕΥΡΩΠΗ ΑΕ, όπως δολίως μου αποδιδόταν με το ως άνω δημοσίευμα, επικοινώνησα με τους αρμοδίους της ΕΥΡΩΠΗ ΑΕ, οι οποίοι με ενημέρωσαν ότι ουδέν οφείλεται στις εταιρείες του Ομίλου Αττικές Εκδόσεις (περιλαμβανομένης και της πρώτης εναγόμενης) αλλά ούτε στην εταιρεία «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», που είχε συντονισμένα με αυτές προβεί σε καταγγελία της σύμβασης που είχε συνάψει με την ΕΥΡΩΠΗ ΑΕ για τη διανομή των εντύπων της. Επομένως ούτε υπεξαίρεση υπήρχε ούτε πολύ περισσότερο ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση, όπως εντελώς δυσφημιστικά και σκόπιμα μου απέδιδε η πρώτη εναγόμενη με το ως άνω δημοσίευμά της!

Η προσβολή της προσωπικότητάς μου με τα ως άνω αήθη δημοσιεύματα ήταν εξαιρετικά σοβαρή, όχι μόνο συνεπεία του διαφημιστικού περιεχομένου τους, αλλά και λόγω του ότι έγινε με ΜΜΕ παγκοσμίου εμβέλειας. Την 10/8/2017 η ιστοσελίδα του capital.gr είχε 834.000 σελιδοπροβολές.»

Σε άλλο σημείο της αγωγής αναφέρεται ότι:

«Συνοπτικά αναφέρω ότι: δεν προέβην σε οποιαδήποτε παράνομη ή/και ποινικώς κολάσιμη πράξη, από αυτές που μου αποδίδουν οι εναγόμενοι. Δεν διέπραξα το αδίκημα της υπεξαίρεσης ούτε ως αυτουργός ούτε ως ηθικός αυτουργός. Δεν «άρπαξα» 800.000 ευρώ από το πρακτορείο Ευρώπη. Δεν άντλησα οποιοδήποτε «ποσό» οποιουδήποτε ύψους «προς ιδίον όφελος» από το πρακτορείο ΕΥΡΩΠΗ. Δεν επιχείρησα να ρίξω «στάχτη στα μάτια» των εκδοτών, προκειμένου αυτοί να μην μετακινηθούν στο Πρακτορείο ΑΡΓΟΣ ΑΕ. Δεν ελάμβανα εγώ τις αποφάσεις του Πρακτορείου ΕΥΡΩΠΗ ΑΕ. Κατά τον κρίσιμο χρόνο δεν μετείχα στο Δ.Σ. αυτού, δεν το εκπροσωπούσα και ειδικότερα δεν το «εκπροσωπούσα σε όλες τις συναντήσεις με πελάτες και συνεργάτες».

Τι ζητά ο ενάγων:

«2.Να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι, ευθυνόμενοι άπαντες προς τούτο εις ολόκληρον να μου καταβάλουν το ποσό των διακοσίων χιλιάδων ευρώ (200.000 €) ως δίκαιη και εύλογη αποζημίωση για την ηθική βλάβη που έχω υποστεί και υφίσταμαι από τις αναφερόμενες στο ιστορικό της παρούσης παράνομες και υπαίτιες ενέργειές τους, νομιμοτόκως από την επίδοση της παρούσης αγωγής και μέχρι την πλήρη εξόφληση.

5. Να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι, κατά το άρθρο 946 ΚΠολΔ, να παύσουν την προσβολή της προσωπικότητάς μου που λαμβάνει χώρα μέσω της συνεχούς ανάρτησης των επιλήψιμων δημοσιευμάτων και ειδικότερα να παύσουν να διατηρούν ανηρτημένα στον ιστότοπο capital.gr τα επίδικα από 10/8/2017 και από 11/8/2017 δημοσιεύματα, υπό την απειλή χρηματικής ποινής πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000 €) και προσωπικής κράτησης για τον δεύτερο εναγόμενο διάρκειας ενός έτους.»

Απάντηση του Capital.gr

Καταρχάς στη συγκεκριμένη περίπτωση ταιριάζει απόλυτα η παροιμία «εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι»! Το Capital.gr προφανώς αρνήθηκε να δημοσιεύσει οποιαδήποτε διορθωτική τοποθέτηση την οποία είχε ζητήσει στο παρελθόν ο κ. Φώτης Μπόμπολας με εξώδικό του απλούστατα διότι το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων του είναι πραγματικό. Στη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων και μέχρι την εκδίκαση της αγωγής επιφυλάσσεται να δημοσιεύσει συγκεκριμένα πραγματικά παραστατικά στοιχεία και γεγονότα τα οποία αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του και προφανώς θα τα καταθέσει και στο δικαστήριο κατά την εκδίκαση της αγωγής. Επίσης προτίθεται να καλέσει και μάρτυρες οι οποίοι ήταν παρόντες στις συναντήσεις αυτές του κ. Φώτη Μπόμπολα και οι οποίοι θα επιβεβαιώσουν τα γραφόμενα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το Capital.gr έχει απόλυτη πεποίθηση ότι ο,τιδήποτε έγραψε είναι πραγματικό γεγονός και επιμένει σε αυτό.

Καταρχάς, να επισημάνουμε στον κ. Μπόμπολα ότι αφού υποστηρίζει ότι ουδεμία οφειλή υπάρχει προς τις εκδοτικές επιχειρήσεις, απορίας άξιον είναι γιατί το πρακτορείο προχώρησε σε εκχωρήσεις υπολοίπων των υποπρακτόρων του προς τις εκδοτικές επιχειρήσεις ώστε να καλύψει τουλάχιστον μέρος της ζημίας τους.

Δεύτερον, έγιναν ή δεν έγιναν καταβολές στη διάρκεια του Ιουλίου χρηματικών ποσών προς την εταιρεία του Πήγασος ΑΕ ενώ ταυτόχρονα έτρεχε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου όπου υποτίθεται ότι θα συμμετείχε η Πήγασος ύψους, μάλιστα, 6,2 εκατ. ευρώ; Παραπλανήθηκαν, λοιπόν, οι εκδότες ή όχι σε σχέση με τη βιωσιμότητα του πρακτορείου;

Τρίτον, υπάρχει δικαστική απόφαση που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας όπου υπήρξε συντηρητική κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών μελών της διοίκησης του πρακτορείου Ευρώπη ΑΕ αλλά και του ιδίου του Φώτη Μπόμπολα για οφειλή προς εκδοτική επιχείρηση; Συνδέεται ή δεν συνδέεται, επομένως, το όνομά του και με βάση τη δικαστική απόφαση με τη διοίκηση του πρακτορείου;

Αυτά για την ώρα… θα επανέλθουμε λίαν συντόμως με περισσότερα στοιχεία αφού ο κ. Μπόμπολας επιμένει να συντηρεί το θέμα ανοιχτό.

Πηγή: capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα