Άγνωστος επενδυτής αγόρασε σχεδόν το 7% της Deutsche Bank

17:40 15/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Σημαντικό ποσοστό 6,40% της Deutsche Bank απέκτησε η Morgan Stanley, εκπροσωπώντας έναν ή περισσότερους ξένους επενδυτές. Έτσι, ανεβάζει το μερίδιό της στη μετοχική σύνθεση τής γερμανικής τράπεζας στο 6,86%, καθώς έως τώρα κατείχε το 0,47%.

Η ανακοίνωση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας

αιφνιδίασε τον τραπεζικό όμιλο της Γερμανίας, ο οποίος τον τελευταίο χρόνο αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα. Κυρίως επειδή η κίνηση δεν έγινε μέσω απλής αγοράς μετοχών στο χρηματιστήριο, αλλά μέσω περίπλοκων διαδικασιών και συναλλαγών (χρήση δικαιωμάτων και δανεισμού κ.λπ.

Ρεπορτάζ της κορυφαίας οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt αναφέρει ότι ο τρόπος που αποκτήθηκε το συγκεκριμένο μετοχικό πακέτο της Deutsche Bank υποδηλώνει την ύπαρξη εξαιρετικά δραστήριου επενδυτή, ο οποίος έχει στόχο την αλλαγή της δομής και του τρόπου λειτουργίας του ομίλου.

Φέρνει δε ως παράδειγμα την πρόσφατη είσοδο του hedge fund RBR στην Credit Suisse, τη δεύτερη μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα, την οποία θέλει να «σπάσει» στα τρία και, έτσι, να διπλασιάσει την χρηματιστηριακή της αξία, που σήμερα υπολογίζεται σε 40 δισ. ελβετικά φράγκα.

The post Άγνωστος επενδυτής αγόρασε σχεδόν το 7% της Deutsche Bank appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα