Αυστηρό μήνυμα Σόιμπλε: Μονόδρομος ή Grexit, δεν υπάρχει τρίτος δρόμος

08:51 7/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Σκληρό μήνυμα προς την Ελλάδα αποστέλλει με δηλώσεις του μετά το eco/fin ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που επαναφέρει στην επιφάνεια το Grexit με το οποίο εκβιάζει θέτοντας την Ελλάδα μπροστά σ ένα δίλημμα που συνοψίζεται στη φράση ή σκληρά μέτρα

ή έξοδος από την Ευρωζώνη καθώς τρίτος δρόμος δεν υπάρχει.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σόιμπλε σημείωσε πως «η αποστολή να φέρουμε την Ελλάδα σε μια βιώσιμη, ανταγωνιστική πορεία, υπό τον όρο της συμμετοχής στη νομισματική ένωση, είναι –το παραδέχομαι– μακράς διαρκείας και πολιτικά φιλόδοξη. Όσο όμως οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα το επιθυμούν, γιατί συζητήσαμε και εναλλακτικές προτάσεις, τρίτος δρόμος δεν υπάρχει», υπενθυμίζοντας εμμέσως ότι τόσο το 2012 όσο και το 2015 είχε προτείνει Grexit, σύμφωνα με τη δήλωση που μεταφέρει η «Καθημερινή, η οποία σημειώνει ότι η σκληρή αυτή στάση του Γερμανού ΥΠΟΙΚ οφείλεται κατά ένα μέρος και στις εκλογές του 2017 στη χώρα του.

Πέραν αυτών, στις δηλώσεις του ο κ. Σόιμπλε μετέφε και παρασκήνιο από τη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας για το οποίο τόνισε πως: «Ο Τσακαλώτος μου είπε πως αισθάνεται ότι έχει κολλήσει μεταξύ δύο ελεφάντων. Μάλλον βλέπει το ΔΝΤ σαν ελέφαντα, δεν ξέρω ποιος θα μπορούσε να είναι ο δεύτερος».

Όσον αφορά στην κριτική του προς την ελληνική κυβέρνηση δεν φάνηκε φειδωλός ακόμη μάι φορά λέγοντας: «Οι Έλληνες ηγέτες καλό είναι να σταματήσουν να λένε στους Έλληνες πολίτες ότι «κάποιοι ξένοι» φταίνε για τα ελληνικά προβλήματα» και συμπλήρωσε: «Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα