Yπ. Άμυνας: Οι Τούρκοι ετοιμάζουν «θερμό» επεισόδιο στην Κύπρο το καλοκαίρι

16:23 2/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Κορυφαίος παράγοντας του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας ενημέρωσε τους δημοσιογράφουςστη Βουλή ότι επίκειται σοβαρό θερμό επεισόδιο τον Ιούνιο στα κυπριακά χωρικά ύδατα.

Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το «θερμό επεισόδιο» θα σημειωθεί όταν θα ξεκινήσει στην Κύπρο η εξόρυξη φυσικού αερίου από τη γαλλική εταιρεία Total.

Επιπλέον όπως εκτίμησε ενδεχομένως

να πρόκειται για μια στρατιωτική δραστηριότητα των τουρκικών δυνάμεων, κα΄τι που η τουρκική πλευρά το έχει ξανακάνει στο παρελθόν, στέλνοντας σε εκείνη την περίπτωση το ερευνητικό πλοίο Barbarosa.

Σε ότι αφορά στην ελληνική πλευρά έσπευσε η ίδια πηγή του υπυοργείου Άμυνας να διευκρινίσει πως «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι σε απόλυτη ετοιμότητα», ενώ χαρακτήρισε τα επεισόδια με τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου της Ελλάδας «σκηνοθετημένα».

«Κάποια από τα δήθεν επεισόδια με παραβιάσεις εναέριου ή θαλάσσιου χώρου είναι σκηνοθετημένα και δεν έχουν συμβεί ποτέ. Εμείς απαντάμε δυναμικά και κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες και τα διαβήματα μόνο στα πραγματικά περιστατικά. Το καλό είναι ότι και η νατοϊκή δύναμη που πλέει στη Μεσόγειο για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών παρακολουθεί την τουρκική προκλητικότητα. Τα τουρκικά αεροσκάφη πετούν πάνω από τα πλοία των νατοϊκών δυνάμενων». Καταλήγοντας πρόσθεσε πως «οι διοικητές της δύναμης που προέρχονται από την Ευρώπη κάνουν σε καθημερινή βάση πολύ σκληρά «report», καταγράφοντας αναλυτικά την τουρκική δραστηριότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άμυνας, Τούρκοι, Κύπρο,amynas, tourkoi, kypro