Tσακαλώτος στην Bild: Προχωράμε με τις μεταρρυθμίσεις

12:56 15/2/2017 - Πηγή: Aixmi

«Ας πάρουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Το ΔΝΤ και ο Β. Σόιμπλε μπορεί να πιέζουν για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις δεν το κάνουν όμως όμως επί τη βάσει αυτών τα οποία έχουν ήδη επιτευχθεί. Μόλις πριν από μερικές μέρες το ΔΝΤ επαίνεσε την Ελλάδα στο θέμα της συλλογής / συγκέντρωσης φόρων» δήλωσε, σύμφωνα με την ηλεκτρονική

έκδοση της Bild, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Επίσης, στη συνέντευξη φέρεται να είπε πως «η άποψη του ΔΝΤ ότι η μεταρρυθμιστική διαδικασία έχει επιβραδυνθεί είναι επομένως μακριά από την πραγματικότητα. Το ΔΝΤ κάνει επίσης λάθος όταν ζητά περαιτέρω μειώσεις των συντάξεων και μέιωση του αφορολογήτου ορίου«.

«Υπάρχουν επιχειρήματα τα οποία συνηγορούν υπέρ της αναδιάρθρωσης / αναδιανομής των κοινωνικών παροχών«προσέθεσε και επεσήμανε «αλλά και σε αυτό το θέμα έχουν γίνει εντυπωσιακές πρόοδοι σύμφωνα με αξιολόγηση των κοινωνικών παροχών από την Παγκόσμια Τράπεζα. Η ανάπτυξη της οικονομίας θα έχει θετικό πρόσημο το 2016 και για το 2017 αναμένεται ανάπτυξη 2,5%».

Όπως σημείωσε: «Ξεπεράσαμε το δημοσιονομικό στόχο για το 2016 του περίπου 1,7% του ΑΕΠ. Είναι λογικό, δεδομένης αυτής, της υπερεκπλήρωσης / υπερκάλυψης να ζητά περαιτέρω μέτρα για το 2019;» και υπογράμμισε: «Η ελληνική κυβέρνηση υποστήριξε τη συμμετοχή του ΔΝΤ, αυτό όμως το οποίο χρειαζόμαστε είναι η αποφασιστικότητα. Εάν το ΔΝΤ θέλει να συμμετέχει πρέπει να το αποφασίσει γρήγορα και να μην θέτει άλλες παράλογες απαιτήσεις, ενόσω ταυτόχρονα συμφωνεί για μεσοπρόθεσμα μέτρα σχετικά με τα χρέη των άλλων Ευρωπαίων γειτόνων μας».

Όπως γράφει η ηλεκτρονική έκδοση της Bild, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε επιπλέον πως «η Ελλάδα και η Ευρωζώνη βρίσκονται σε ένα σημείο καμπής. Η Ελλάδα έχει δείξει μια αφοσίωση στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για την οποία πολλοί αμφέβαλαν το καλοκαίρι του 2015» και «το 2017 είναι για όλους μας μια δύσκολη χρονιά με σημαντικές εκλογές, με το Brexit, με την παρατεινόμενη προσφυγική κρίση και με τις αβεβαιότητες σε σχέση με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση».

«Πώς θα μπορούσε η Ευρώπη να αποδείξει καλύτερα ότι μπορεί να επιλύει εγκαίρως προβλήματα από την επίτευξη ενός βιώσιμου και κοινωνικά δίκαιου συμβιβασμού; Γιατί θέλουμε να διακινδυνεύσουμε να αποτύχει μια επιτυχία την τελευταία στιγμή;» επεσήμανε με νόημα ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Tσακαλώτος, Bild, Προχωράμε,Tsakalotos, Bild, prochorame