Nέα τραγωδία ανοικτά της Λιβύης: Τουλάχιστον 239 πρόσφυγες πνίγηκαν σε δύο ναυάγια

16:59 3/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Τουλάχιστον 239 πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους σε δύο ναυάγια που σημειώθηκαν στα ανοικτά της Λιβύης, όπως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

Η Καρλότα Σάμι, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), δήλωσε ότι η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε από επιζώντες που μεταφέρθηκαν στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα.

Μια ομάδα προσφύγων, μεταξύ αυτών και περίπου 20 γυναίκες και έξι παιδιά,

ξεκίνησαν με ένα πλοιάριο από τη Λιβύη την Τετάρτη τα ξημερώματα, όμως η βάρκα τους βούλιαξε έπειτα από μερικές ώρες, εξήγησε ο Φλάβιο ντι Τζιάκομο, εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΙΟΜ), επικαλούμενος μαρτυρίες επιζώντων.

Μέχρι να φτάσουν οι διασώστες οι περισσότεροι επιβαίνοντες είχαν πνιγεί. Δώδεκα σοροί ανασύρθηκαν, ανάμεσά τους και τριών μωρών. Περίπου 27 επέζησαν.

Ακόμη δύο γυναίκες διεσώθηκαν από ένα άλλο ναυάγιο, το οποίο σημειώθηκε περίπου την ίδια ώρα. Το πλοιάριο τους μετέφερε περίπου 130 πρόσφυγες.

Ο Λέοναρντ Ντόιλ, εκπρόσωπος Τύπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετανάστευσης, δήλωσε ότι 4.220 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο μέχρι στιγμής φέτος, σε σύγκριση με 3.777 στο σύνολο του 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα