Mητσοτάκης: Τρεις λέξεις περιγράφουν τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ – Ψέματα, ανικανότητα, φόροι

10:42 30/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε κοινή συνέντευξη σε τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης (FM 100, Ράδιο Θεσσαλονίκης, Focus FM) που μεταδόθηκε ζωντανά από τις συχνότητες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντάς τον ψεύτη ενώ ζήτησε και πάλι εκλογές.

Ξεκαθάρισε

ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί μαζί του και ανέφερε, σύμφωνα με το thestival.gr, ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι όχι να μπει στο Μαξίμου, αλλά ο τρόπος με τον οποίο θα βγει από εκεί με τη χώρα να βγει από τα μνημόνια και οι Έλληνες να είναι και πάλι περήφανοι για τη χώρα τους. «Παράδειγμά μας είναι η Κύπρος«, δήλωσε, προσθέτοντας ότι η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση δεν θα αυξήσει τους φόρους, αλλά θα δεσμευτεί στην εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων που θα οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση. «Η κυβέρνηση υπονομεύει τις μεταρρυθμίσεις, δεν πιστεύει σε ένα μικρότερο και λειτουργικό δημόσιο και ότι η ανάπτυξη θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα«, ανέφερε σχετικά.

Επίσης, κατά την ομιλία του σε κομματική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για την κοπή της πίτας έστειλε το μήνυμα «να μην διανοηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να αναζητήσει συνενόχους για τα δικά του λάθη»,.

«Ακούω τις τελευταίες ημέρες να επανέρχονται από κύκλους της κυβέρνησης σενάρια για τη στήριξη νέων μέτρων και από την αντιπολίτευση. Ας τα ξεχάσει αυτά τα διλήμματα ο κ. Τσίπρας. Το δίλημμα πλέον είναι ένα: Με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με την κοινωνία. Και αυτό πρέπει να απαντηθεί μόνο με εκλογές«, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Τα δυο χρόνια διακυβέρνησης Τσίπρα ήταν τα δύο πιο εφιαλτικά χρόνια της μεταπολίτευσης. Σε όλους τους τομείς η Ελλάδα έκανε βήματα πίσω. Το 80% των Ελλήνων, σήμερα, πιστεύει ότι τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα πριν από δυο χρόνια. Υποσχέθηκαν ελπίδα και προκάλεσαν κοινωνική κατάθλιψη. Υποσχέθηκαν αξιοπρέπεια και έκαναν χειρότερη τη ζωή των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Υποσχέθηκαν διαφάνεια και αξιοκρατία και στήνουν νέα διαπλοκή, νέο πελατειακό κράτος. Ποτέ η χώρα δεν έχει ξαναγνωρίσει πιο ανεύθυνη, πιο αδίστακτη και πιο επιζήμια κυβέρνηση. Συνοψίζοντας την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τρεις λέξεις περιγράφουν τα πάντα: Ψέματα, ανικανότητα, φόροι«, καταλόγισε στην κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης που επέρριψε ευθύνες και για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

«Επαναλαμβάνουν διαρκώς τα ίδια λάθη. Καθυστερούν. Χάνουν κεφάλαιο αξιοπιστίας. Διαβάζουν λάθος τους συσχετισμούς. Μας έλεγαν ότι έχουν απομονώσει τους ακραίους και ότι δημιουργούν μια μεγάλη συμμαχία με νέους συσχετισμούς. Και προχθές στο Eurogroup ήταν όλοι απέναντί μας. Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Τα ίδια έκαναν το πρώτο 6μηνο του 2015 που μας κόστισε σχεδόν 90 δισεκατομμύρια και γύρισε πολλά χρόνια πίσω την οικονομία μας. Τα ίδια κάνανε με την πρώτη αξιολόγηση που έκλεισε με ένα χρόνο καθυστέρηση και μας κόστισε το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου, τον «κόφτη» και το Υπερταμείο. Τα ίδια κάνουν και τώρα. Για μια αξιολόγηση που έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και 12 μήνες με λιγότερες απαιτήσεις, σήμερα – ακριβώς λόγω των χειρισμών της κυβέρνησης – εγείρονται από παντού υπερβολικές απαιτήσεις σε βάρος της χώρας μας. Την ίδια στιγμή κάποιοι ακραίοι κύκλοι επαναφέρουν σενάρια Grexit. Και γι’ αυτό ο κ. Τσίπρας κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία».

Όπως γράφει το thestival.gr, σχολιάζοντας τη χθεσινή τουρκική πρόκληση στα Ίμια ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι χρειάζεται ψυχραιμία στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της Τουρκίας, με την απαραίτητη εθνική αυτοπεποίθηση, και δεν υπάρχει λόγος να συγκληθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών γι’ αυτό το θέμα.

«Η χώρα έχει βρεθεί και στο παρελθόν αντιμέτωπη με σκηνικά κλιμακούμενης έντασης στο Αιγαίο, τα οποία πρέπει πάντα να αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία, αλλά ταυτόχρονα και με την απαραίτητη εθνική αυτοπεποίθηση. Δεν είναι η ώρα ούτε για μεγάλες κορόνες και πολλές φορές δεν είναι και οι δημόσιες δηλώσεις ο ενδεδειγμένος τρόπος να αντιμετωπίζονται αυτά τα ζητήματα«.

Keywords
Τυχαία Θέματα