Login με κωδικό; Όχι ευχαριστώ – Προτιμώ το scanner εγκεφάλου!

00:27 10/2/2016 - Πηγή: Aixmi

Οι αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων χρησιμοποιούνται πλέον κατά κόρων και μάλιστα αντί των αριθμητικών κωδικών αφού αυτοί είναι πολύ εύκολο να παραβιαστούν και άρα οι διάφοροι λογαριασμοί και οι συσκευές.

Αισθητήρες δαχτυλικών αποτυπωμάτων για να γίνει η ταυτοποίηση του χρήστη, θεωρούνται πλέον σύνηθες χαρακτηριστικό ενώ στο παιχνίδι μπαίνει και το σκάνερ ίριδας. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Binghamton αναφέρουν ότι βρήκαν μια απαραβίαστη μέθοδο login, η οποία περιλαμβάνει σάρωση εγκεφάλου.

Μέσω

της μεθόδου αυτής σκανάρεται ο εγκέφαλος για να διαπιστωθεί η ταυτότητα του χρήστη και στη συνέχεια να του δοθεί πρόσβαση στις συσκευές και τους λογαριασμούς του. Αυτό γίνεται με την χρήση ενός EEG cap, το οποίο φορά ο χρήστης στο κεφάλι του.

Το κάλυμμα αυτό θα προβάλλει 500 διαφορετικές εικόνες, 2 ανά δευτερόλεπτο και το πως θα ανταποκριθεί ο εγκέφαλος σε αυτά τα μηνύματα θα καθορίσει την ταυτότητά σας. Με βάση τις δοκιμές που έχουν γίνει, το software μπόρεσε να επιλέξει το σωστό άτομο μεταξύ 30 ατόμων με 100% επιτυχία. Δεν γνωρίζουμε όμως πως θα μπορέσει να ανταποκριθεί αν έχει να επιλέξει μεταξύ πολύ περισσότερων ατόμων.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι παρά τις έντονες προσπάθειες, δεν έχουν καταφέρει να το σπάσουν. Ωστόσο, όσο ασφαλής και να είναι η συγκεκριμένη τεχνολογία, όπως φαίνεται και από την παρακάτω εικόνα και τον εξοπλισμό που χρειάζεται, δεν είμαστε σίγουροι για το εάν και πότε θα καταφέρει να μπει στην καθημερινότητά μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα