Kαμίνης: Η ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν είναι θέμα διαδικασίας, είναι θέμα δημοκρατίας

16:06 29/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Λίγες ώρες πριν σνεδριάσει η επιτροπή Αλιβιζάτου ώστε να δώσει απαντήσεις σε όλα τα διαδικαστικά ζητήματα για τις εκλογές του νέου ενιαίου φορέα ο Δήαμρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα, Γιώργος Καμίνης δηλώνει «έτοιμος για τις κάλπες με οποιοδήποτε σύστημα χρειαστεί, αρκεί να είναι αδιάβλητο».

Σε ότι αφορά στην ηλεκτρονική ψηφοφορία

ο Γιώργος Καμίνης ανέφερε:
«Η εξ αποστάσεως ψηφοφορία, η ηλεκτρονική κάλπη δηλαδή, δεν είναι θέμα διαδικασίας, είναι θέμα δημοκρατίας. Η δυνατότητα της ηλεκτρονικής συμμετοχής είναι μία δημοκρατική κατάκτηση και μία ευκαιρία που η παράταξή μας όχι μόνο δεν θα έπρεπε να τη θεωρεί βάρος, αλλά να την επιδιώκει με κάθε τρόπο. Να μην κάνει τη χάρη σε εκείνους που φοβούνται μια μεγάλη παράταξη. Η εξ αποστάσεως ψηφοφορία αυξάνει τη μαζικότητα, διευρύνει τη νομιμοποιητική βάση του εγχειρήματός μας και κατά συνέπεια ενισχύει τη συνοχή της παράταξης για την επόμενη των εκλογών ημέρα.

Η συνεχιζόμενη συζήτηση για θέματα διαδικασίας κουράζει τον κόσμο, πολύ περισσότερο όταν γίνεται για λόγους «μικρού» ανταγωνισμού με προσχηματικά επιχειρήματα, δήθεν τεχνικά, δήθεν διαδικαστικά, ενώ το ζήτημα είναι βαθιά πολιτικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα