H μαφία της ντόπας των γυμναστηρίων

18:37 18/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Ένα μεγάλο εγκληματικό κύκλωμα με διεθνή δράση, τα μελή του οποίου παρασκεύαζαν, διακινούσαν και διέθεταν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αναβολικές ουσίες εξάρθρωσε η αστυνομία.

Η δράση τους άρχισε να ξετυλίγεται οταν η οικονομική αστυνομία εντόπισε τα μέλη του κυκλώματος να κάνουν πολυτελή ζωή τη στιγμή που δήλωναν άνεργοι και με μηδενική φορολογική δήλωση. Επιπλέον ζούσαν σε ακριβά σπίτια και οδηγούσαν ακριβά αυτοκίνητα.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί συνολικά 16 άτομα εκ των οποίων 15 Έλληνες και μία αλλοδαπή.

Όπως ανέφεραν στην παρουσίαση της υπόθεσης ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος, ως αρχηγός φέρεται ένας 37χρονος γυμναστής, ενώ στο κύκλωμα μετείχε και ένας πρωταθλητής του body building.

Από την αστυνομία έγιναν έφοδοι σε δύο παρασκευαστήρια στον Βοτανικό και στο Ρέντη, καθώς και σε μία αποθήκη στα Γλυκά Νερά όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 1.800.000 αναβολικά χάπια και περίπου 90.000 χάπια διεγερτικά τύπου Viagra.


Οι πρώτες ύλες έφταναν από Κίνα και Βουλγαρία και η παρασκευή τους γινόταν βάσει χειρόγραφων σημειώσεων που εντοπίστηκαν στα δύο παρασκευαστήρια.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των κατασχεθέντων ουσιών και σκευασμάτων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 2.000.000 τεμάχια, ενώ με βάση τις προσδιορισμένες τιμές πώλησης, εκτιμάται ότι η συνολική αξία τους υπερβαίνει τα 10.000.000 ευρώ και οι διαφυγόντες φόροι (Φ.Π.Α. και φόρος εισοδήματος) από την πώλησή τους ξεπερνούν τα 3.000.0000 ευρώ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τα μέλη του κυκλώματος διακινούσαν τα παρασκευάσματα μέσω διαδικτύου σε καταστήματα με συμπληρώματα διατροφής και γυμναστήρια.
Σύμφωνα μάλιστα με τον ΕΦΕΤ τα χάπια ήταν επικίνδυνα, αφού δεν τηρούνταν οι όροι ασφάλειας παραγωγής και αποθήκευσης.

Kατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

το χρηματικό ποσό των 309.600 ευρώ, 40 λίρες Αγγλίας, 153 LEI Ρουμανίας,
απαγορευμένα αναβολικά σκευάσματα,
δύο πιστόλια με τέσσερις γεμιστήρες, εκ των οποίων το ένα με αλλοιωμένο σειριακό αριθμό,
εκατόν δύο (102) φυσίγγια,
δύο (2) πιστόλια κρότου-λάμψης
σαράντα οκτώ (48) φυσίγγια κρότου,
τέσσερις (4) κάλυκες διαμετρήματος 7.62 mm,
φυσίγγιο διαμετρήματος 7.62 mm,
ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
κινητά τηλέφωνα,
πλήθος έγγραφων και σφραγίδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα