H Εθνική Ελλάδος έμεινε όρθια στη Ζένιτσα

00:06 10/6/2017 - Πηγή: Aixmi

Η ψυχωμένη και με πλάνο εθνική Ελλάδος έμεινε όρθια στην Ζένιτσα και με το 0-0 κόντρα στην Βοσνία έκανε ένα ακόμη βήμα προς το Μουντιάλ της Ρωσίας! Μοναδική ευκαιρία για… απόδραση στο 82′ με τον Μάνταλο, απίθανες επεμβάσεις από τον Καρνέζη!

Είχε γίνει θέμα. Πότε θα πάρει το ελληνικό διαβατήριο. Τα χρόνια πέρασαν και τα κατάφερε. Ηρθε κι έδεσε την κατάλληλη στιγμή. Ο Κάρλος Ζέκα (περί ου ο λόγος) «κούμπωσε» στην Εθνική μας ομάδα όταν τον χρειαζόμασταν. Με τους Σάμαρη και Ταχτσίδη τιμωρημένους (από το παιχνίδι με το Βέλγιο) ο Σκίμπε δεν είχε

και πολλές επιλογές. Διάλεξε τον Ζέκα και δικαιώθηκε.

Μία μόνιμα φορτισμένη μπαταρία στον χώρο του κέντρου που δεν σταμάτησε να τρέχει. Που έβγαλε εκτός αγώνα τον Πιάνιτς. Που όταν οι άλλοι έψαχναν ανάσες, αυτός συνέχιζε να πρεσάρει. Και γύρω από τον Ζέκα λειτούργησε άψογα το ανασταλτικό πλάνο του Μίκαελ Σκίμπε. Με τους world class στόπερ που έχουμε, τον εξαιρετικό Καρνέζη και τους μπακ σε καλή μέρα η Εθνική έφαγε μόλις 3 σοβαρές φάσεις από την Βοσνία στη Ζένιτσα.

Κι αν ο Πέτρος Μάνταλος ήταν πιο προσεκτικός στο τελείωμά του στο 82′ τότε θα λέγαμε με σιγουριά ότι κλειδώσαμε την δεύτερη θέση και μπορούμε να πάρουμε και την πρώτη. Για την ώρα χαμογελάμε με την ισοπαλία η οποία μας κρατάει πάνω από τους Βόσνιους. Και μετά από έξι αγωνιστικές μπορούμε να λέμε πως είμαστε στο σωστό δρόμο για το Μουντιάλ της Ρωσίας.

ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ
Ο Μίκαελ Σκίμπε είχε ζητήσει ένα πράγμα για το πρώτο ημίχρονο. Να μην αιφνιδιαστεί η ομάδα από την Βοσνία. Το έκανε. Το γρήγορο γκολ που έπαιξαν οι Βόσνιοι δε το βρήκαν και γι’ αυτό οφείλουμε πολλά στον Ορέστη Καρνέζη. Γιατί και στο 12′ έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του Βίτσκα (εξαιρετική κάθετη του Ιμπίσεβιτς) και στο 25′ μπλόκαρε το σουτ του Κόντρο (με διπλή προσπάθεια).

Από εκείνο το σημείο και μετά η Εθνική πήρε τη μπάλα στα πόδια της. Αύξησε το ποσοστό κατοχής της (κλείσαμε το ημίχρονο με 55%) και προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο. Το έκανε σε μεγάλο βαθμό δίχως όμως να μπορέσει ν’ απειλήσει σοβαρά την εστία του Μπέγκοβιτς. Ο Ζέκα προσπάθησε (27′ άουτ), ο Τοροσίδης δοκίμασε (38′ άουτ) αλλά και οι Μανωλάς, Παπασταθόπουλος (36′ και 44′ δεν βρήκαν στόχο).

ΑΡΙΣΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 75′
Στο δεύτερο ημίχρονο στο ανασταλτικό κομμάτι η Εθνική πήρε με άριστα το 10, 11! Η Ελλάδα δεν έφαγε τελική φάση από τους Βόσνιους μέχρι το 75′. Μπορεί και δημιουργικά να μην κάναμε κάτι αλλά πρώτος στόχος ήταν να μην δεχτεί γκολ. Και το πέτυχε. Κόντρα σε μια ομάδα η οποία σκοράρει συνέχεια από τον Σεπτέμβριο του 2013 μέσα στην έδρα της.

Καρνέζης (κατά κύριο λόγο με τρεις σπουδαίες επεμβάσεις) και Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης έκαναν άριστα την δουλειά τους. Τόσο άριστα που εάν είχαμε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια θα παίρναμε και το διπλό.

ΤΙ ΧΑΝΕΙΣ ΡΕ ΠΕΤΡΟ;
Στο 82′ η Εθνική έβγαλε μια εκπληκτική αντεπίθεση με πέντε παίκτες. Μήτρογλου, Φορτούνης, Ζέκα, Δώνης και Μάνταλος έκρυψαν την μπάλα με τον τελευταίο να βγαίνει απέναντι από τον Μπέγκοβιτς σ’ ένα φαινομενικά εύκολο γκολ αλλά ο μέσος της ΑΕΚ έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ο Καρνέζης στο 85′ μας έσωσε με μία σπουδαία επέμβαση στην κεφαλιά του Μπίτσακτσιτς και κάπως έτσι η Εθνική κράτησε τον βαθμό που μπορεί να κρίνει πολλά αλλά σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει και τους τρεις.

Τουλάχιστον έγινε το χατήρι του Σωκράτη που ζήτησε τουλάχιστον τον βαθμό για τα γενέθλια του.

MVP: Ζέκα ή Καρνέζης. Χωρίς να θέλουμε ν΄αδικήσουμε τον γκολκίπερ της Εθνικής θα επιλέξουμε τον Ζέκα. Αλλωστε ο Ορέστης μας έχει συνηθίσει σε σπουδαίες εμφανίζεις. Ο Ζέκα «κούμπωσε» εξαιρετικά στο πλάνο του Σκίμπε και πιθανότατα να κυνηγάει τον Πιάνιτς για να τον μαρκάρει και στ’ αποδυτήρια.
Αδύναμος κρίκος: Ιμπίσεβιτς. Δεν απείλησε σε 93 λεπτά του αγώνα. Επεσε και… διαγράφηκε από τους Σωκράτη και Μανωλά.
Στο ύψος του: Καρνέζης. Αφού δεν πήρε τον τίτλο του MVP. Η επέμβαση στο 85′ θα μπει στα προσωπικά του highlight.
Η γκάφα: Το χαμενο γκολ του Μάνταλου. Στο 82′ χάνει ένα εύκολο γκολ το οποίο ίσως να ήταν και το… μισό Μουντιάλ.
Το στραγάλι: Εξαιρετικός Ριτσόλι. Χωρίς πολλά λόγια.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Καλός ο βαθμός αλλά θα ήταν καλύτερο το τρίποντο. Ειναι εκπληκτικό το γεγονός ότι έχουμε ισοπαλίες εκτός έδρας με Βέλγιο και Βοσνία και νιώθουμε… ξενερωμένοι. Είναι κέρδος αυτό. Οπως και το γεγονός ότι παραμένουμε στην δεύτερη θέση μετά από έξι αγωνιστικές.

Οι συνθέσεις:

ΒΟΣΝΙΑ: Μπέγκοβιτς, Μπίτσακτσιτς, Βράνιες, Σούνιτς (69′ Ντούμιτς), Ζουκάνοβιτς, Πιάνιτς, Γιάγιαλο, Βίστσα, Ιμπίσεβιτς, Λούλιτς (21′ Κόντρο) (77′ Μπέσιτς), Τζέκο

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Ζέκα, Τζιόλης, Μάνταλος (91′ Κουρμπέλης), Μπακασέτας (50′ Δώνης), Φορτούνης (94′ Μανιάτης), Μήτρογλου

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα