FT: Δεκτά από την Πέμπτη 2 Ιουνίου τα ελληνικά ομόλογα

23:52 25/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Δημοσίευμα των Financial Times αναφέρει ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να κάνει την επόμενη Πέμπτη ένα μεγάλο βήμα προς την αποκατάσταση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αποδεχόμενη τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου ως ενέχυρα για τη χορήγηση δανείων σε αυτό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ, που αποτελείται από τα έξι μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου και τους επικεφαλής των εθνικών κεντρικών

τραπεζών της Ευρωζώνης, θα συνεδριάσει στη Βιέννη την ερχόμενη Πέμπτη, 2 Ιουνίου. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι Έλληνες αξιωματούχοι είναι πεπεισμένοι ότι η ΕΚΤ θα αποφασίσει στη συγκεκριμένη συνεδρίαση να επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να χρησιμοποιούν τα κρατικά ομόλογα ως ενέχυρο για την πρόσβασή τους σε χρηματοδότηση από την κεντρική τράπεζα.

Η κίνηση αυτή θα αποτελούσε μία νέα στήριξη για την Ελλάδα, μετά τη συμφωνία τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Γιούρογκρουπ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Πέρυσι το καλοκαίρι, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Βίτορ Κονστάντσιο, δήλωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιό της θα έκανε αποδεκτά και πάλι τα ελληνικά ομόλογα για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, εφόσον υπήρχε «αξιόπιστη εφαρμογή» του προγράμματος.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να μην δανείζονται πλέον ακριβότερα από τον έκτακτο μηχανισμό χρηματοδότησης (ELA) από την Τράπεζα της Ελλάδος αλλά να έχουν πρόσβαση στα φθηνότερα δάνεια της ΕΚΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα