DNA και αποτυπώματα του εκτελεστή του Στεφανάκου

10:29 21/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Τον εκτελεστή του «συμβολαίου θανάτου» του Βασίλη Στεφανάκου δείχνει η πόρτα της θωρακισμένης BMW.

Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», DNA και αποτυπώματα του δολοφόνου εκτιμούν ότι θα έχουν οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής από την αναγκαστική απροσεξία του να κρατήσει ή να ανοίξει την πόρτα του οδηγού του οχήματος.

Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν άμεσα στα εγκληματολογικά εργαστήρια προς πιθανή ταυτοποίησή τους με αποτυπώματα

και DNA σεσημασμένου ατόμου, όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση. Οι αστυνομικοί δεν μπορούν να αποκλείσουν την πιθανότητα ο εκτελεστής να φορούσε χειρουργικά γάντια, ωστόσο οι αυτόπτες μάρτυρες και το υλικό από κάμερες ασφαλείας δεν φαίνεται να επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο, δείγμα της πιθανής… αδιαφορίας του δράστη να αφήσει τα γενετικά του αποτυπώματα, σύμφωνα με τον Ε.Τ της Κυριακής.

Οι τέσσερις αυτόπτες μάρτυρες της εκτέλεσης του «συμβολαίου θανάτου» του Βασίλη Στεφανάκου, περιγράφοντας τις κινήσεις του δολοφόνου, ανέδειξαν την επαφή του με την πόρτα της BMW με τα θωρακισμένα τζάμια.

«Ο Βασίλης Στεφανάκος κατέβηκε τις σκάλες από τα γραφεία της εταιρίας υγραερίου που έχει πάνω από το ζαχαροπλαστείο συμφερόντων του. Οταν έφθανε κοντά στο αυτοκίνητό του, ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας που ήταν σταθμευμένη σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ έτρεξε γρήγορα προς το μέρος του. Τον άφησε να ανοίξει το αυτοκίνητο, να καθίσει στη θέση του οδηγού. Τότε είδα το δράστη να κρατά ή να ανοίγει την πόρτα με το αριστερό του χέρι. Στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί κατά ριπάς με το πολεμικό όπλο», περιγράφει στην κατάθεσή του ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής

The post DNA και αποτυπώματα του εκτελεστή του Στεφανάκου appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα