Aρχιεπισκοπή σε Σκουρλέτη: Εμμονικοί όσοι τον «μεταφράζουν» αλλιώς

16:45 27/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Σκληρή απάντηση στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη για τα όσα είπε σε βάρος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου μετά τη συνάντηση που είχε εκείνος με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, έδωσε ο εκπρόσωπος του Χάρης Κονιδάρης.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΚΑ 90,1 ο κ.Κονιδάρης τόνισε: «Νομίζω ότι ο κ. Σκουρλέτης έχει μια τεράστια αγωνία, θέλει να διατηρήσει αδιατάρακτο το φλερτ το δικό του με το μικροκομματικό του ακροατήριο και επειδή αυτό έχει στο μυαλό του για αυτό λέει όσα λέει».

Ξεκαθάρισε

επίσης ότι «ο Αρχιεπίσκοπος δεν πολιτεύεται, κάθε δήλωση του Αρχιεπισκόπου δεν είναι υποστηρικτική προς τον πρωθυπουργό, προς τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προς οποιοδήποτε άλλο πολιτικό πρόσωπο. Κάθε δήλωση του Αρχιεπισκόπου εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον και μόνο, και φυσικά το εθνικό συμφέρον οφείλουν να το εξυπηρετούν, και θέλω να πιστεύω ότι το εξυπηρετούν, όλες οι ηγεσίες του τόπου. Το εθνικό συμφέρον είναι αυτό που πρέπει να ενώνει όλους τους Έλληνες».

Παράλληλα, συνέχισε την επίθεσή του στον κ. Σκουρλέτη λέγοντας ότι «κάθε δήλωση του Αρχιεπισκόπου, κάθε κουβέντα του στην προαγωγή του εθνικού συμφέροντος αποσκοπεί και μόνο εάν κάποιοι θέλουν να αναγιγνώσκουν τις δηλώσεις μέσα από το δικό τους ιδεοληπτικό, εμμονικό πρίσμα και να βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα για να αναπαράγουν το δικό τους μικρόκοσμο είναι φυσικά δικαίωμά τους αλλά να γνωρίζουν καλά ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται, ότι ο λαός καταλαβαίνει και ότι ο κάθε Έλληνας γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι είναι η Εκκλησία για αυτούς ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνάει η πατρίδα μας».

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής τόνισε ότι «η ελληνική κοινωνία και ο ελληνικός λαός γνωρίζουν από πρώτο χέρι και δεν έχουν ανάγκη ούτε τον κ. Σκουρλέτη ούτε κάποιον άλλο να τους εξηγήσει ποιος ήταν ποιος είναι και ποιος θα είναι ο ρόλος της εκκλησίας μας ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές που περνάει αυτό το έθνος».

Keywords
Τυχαία Θέματα