Aπεργία σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

08:54 20/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε προειδοποιητική 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρεί σήμερα η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΦΥΑ), ώστε τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί Χώροι να παραμείνουν κλειστά με το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι αρχαιοφύλακες απαιτούν «τη διατήρηση της καταβολής των Κυριακών και Αργιών και των επιπλέον ημερών εργασίας από το ΤΑΠΑ, όπως ισχύει μέχρι τώρα», την «άμεση απόσυρση

του Σχεδίου Νόμου περί Οργανισμού του ΤΑΠΑ», καθώς και την «άμεση πρόσληψη 200 μονίμων Αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στα πλαίσια την Νησιωτικής Πολιτικής της Κυβέρνησης στις 13/12/2016».

Επίσης, διεκδικούν «η θετική εξέλιξη με τη σύσταση των αυτοτελών Γραφείων Φύλαξης που επιχειρείτε μέσω του Οργανισμού του ΥΠΠΟΑ, να βελτιωθεί και να επεκταθεί ώστε η λειτουργική της δομή να γίνει πιο αποτελεσματική (όπως η θεσμοθέτηση Γραφείου Αρχιφυλάκων ανά Αρχαιολογικό Χώρο και Μουσείο)».

Όπως τονίζουν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΕΦΥΑ, οι απαιτήσεις τους δεν δημιουργούν οικονομικό κόστος και η επίλυση των προβλημάτων τους θα οδηγήσει στην έναρξη της τουριστικής σεζόν χωρίς προβλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα