1.000 Έλληνες της Διασποράς θα «σώσουν» το ελληνικό κράτος;

10:58 2/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Στην πρόσληψη 500 έως 1.000 στελεχών αποκλειστικώς Ελλήνων σε θέσεις κλειδιά στο ελληνικό κράτος θα προχωρήσουν οι Βρυξέλλες, με τις διαδικασίες πρόσληψης και αξιολόγησης προσωπικού που έχουν αναπτύξει, όπως γράφει η «Καθημερινή της Κυριακής».

Ο διαγωνισμός θα είναι ανοικτός στους Έλληνες που εργάζονται στην Ελλάδα. Πρωτίστως όμως θα στοχεύει στους απόδημους της νέας διασποράς. Δηλαδή στην προσέλκυση ανθρώπων που,

αν και εξοικειωμένοι με την ελληνική πραγματικότητα, δεν έχουν συνάφεια με την εγχώρια διοικητική και πολιτική κουλτούρα. Οι Βρυξέλλες δεν θα τους προσλάβουν μόνο. Θα αναλάβουν, σύμφωνα με την πρόταση, και τη μισθοδοσία τους.

Η διαδικασία όπως την προτείνουν θα είναι ανοιχτή και σε όσους εργάζονται ήδη στην Ελλάδα, αλλά θα στοχεύει πρωτίστως στο ταλέντο που έχει μεταναστεύσει, σύμφωνα με το σχέδιο που συνέλαβαν οι ερευνητές του Ινστιτούτου Max Planck της Χαϊδελβέργης, Armin von Bogdandy και Μιχάλης Ιωαννίδης. Η φόρμουλα που κατέστρωσαν προβλέπει τη «στρατολόγηση» στελεχών για την ελληνική διοίκηση και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μοιρασμένοι είναι οι ανεξάρτητοι επιστήμονες και οι παράγοντες με μεγάλη διοικητική πείρα στους οποίους απευθύνθηκε η «Καθημερινή της Κυριακής». Κάποιοι αξιολογούν την πρόταση ως ριζοσπαστική και αναγκαία. Και άλλοι αμφισβητούν αν έχει νόημα να αλλάξει η κεφαλή της διοίκησης χωρίς να έχει μεταρρυθμιστεί πρώτα το σώμα της.

Keywords
Τυχαία Θέματα