ΥΠΑΝ: Διατίμηση προϊόντων που πωλούνται σε δημοτικές - κρατικές παραλίες

13:46 28/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Την προώθηση του μέτρου της διατίμησης για τα προϊόντα που πωλούνται στις δημοτικές και κρατικές πλαζ, όπως το νερό, ο καφές και τα τοστ - σάντουιτς, σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως επισήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Γιακουμάτος σχολίασε ότι το κόστος στις οργανωμένες πλαζ είναι απαγορευτικό για τις οικογένειες και πως πρέπει να προωθηθεί το μέτρο της διατίμησης, κάτι που μπορεί να επιβάλει το
υπουργείο σε μη ιδιωτικές πλαζ.

"Πάντως, υπάρχουν και οι μη οργανωμένες παραλίες που μπορεί να κάνει κάποιος το μπάνιο του", σημείωσε ο υφυπουργός.

Σύμφωνα με έρευνα της ΕΚΠΟΙΖΩ, η είσοδος σε μια από τις οργανωμένες ακτές του Λεκανοπεδίου (τα Σαββατοκύριακα) ξεκινά για ένα άτομο από τα 4 ευρώ (Αττική Ακτή, Βουλιαγμένη) και φτάνει τα 25 ευρώ (Αστέρας), ενώ για μια οικογένεια με δύο παιδιά 6-12 ετών, από 16 ευρώ έως 76 ευρώ (στις ίδιες παραλίες) και υπολογίστηκε ότι ο αντίστοιχος μέσος όρος για ένα ζευγάρι είναι τα 22,75 ευρώ (με ξαπλώστρες και ομπρέλα), ενώ για μια τετραμελή οικογένεια τα 37,60 ευρώ.

Στα παραπάνω δεν έχει υπολογιστεί το κόστος αγοράς καφέ, σάντουιτς και νερού που ενδεχομένως κάποιος ψωνίσει στη διάρκεια της παραμονής του στην παραλία.

Σύμφωνα με την ΕΚΠΟΙΖΩ, είναι επιβεβλημένο και στις οργανωμένες παραλίες να ισχύσουν οι τιμές των βασικών ειδών (νερό, καφές, τοστ-σάντουιτς) που προβλέπονται για τα κυλικεία των πλοίων, αεροδρομίων, αρχαιολογικών χώρων κ.λπ., ώστε ο καταναλωτής με μικρό κόστος να προμηθεύεται τα είδη πρώτης ανάγκης.
Keywords
Τυχαία Θέματα