Ξεπέρασαν τους 950 οι νεκροί από την έναρξη της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης

14:26 26/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Τουλάχιστον 76 σοροί Παλαιστινίων έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια στη Λωρίδα της Γάζας αφότου τέθηκε σε ισχύ η 12ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία στον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ενώ ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων από την έναρξη της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης έχει ήδη ξεπεράσει τους 950 κι αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.

Περίπου 6.000 είναι οι τραυματίες
στη Γάζα από τις 8 Ιουλίου που ξεκίνησε η επιχείρηση και οι περισσότεροι από αυτούς είναι άμαχοι, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι τοπικές αρχές.

Ένας εθελοντής της παλαιστινιακής Ερυρθάς Ημισελήνου σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν σε επίθεση που δέχτηκαν δύο ασθενοφόρα της ανθρωπιστικής οργάνωσης στην Μπέιτ Χανούν, αναφέρει σε Δελτίο Τύπου η διεθνής επιτροπή Ερυθρού Σταυρού, επισημαίνοντας ότι τα ασθενοφόρα έφεραν εμφανώς το έμβλημα της οργάνωσης.

Οι κάτοικοι στη Λωρίδα της Γάζας προσπαθούν να συγκεντρώσουν βασικές προμήθειες σε τρόφιμα, νερό και φάρμακα στη διάρκεια της εκεχειρίας, ενώ κάποιοι Παλαιστίνιοι οι οποίοι έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους επιχειρούν να επιστρέψουν σε αυτά αλλά τα περισσότερα έχουν καταστραφεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα