Βουλή: Διαξιφισμοί Γ. Μιχελάκη-Π. Λαφαζάνη για την υπόθεση Μπαλτάκου

15:22 3/4/2014 - Πηγή: E-Typos
Έντονη αντιπαράθεση, μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, σημειώθηκε στη Βουλή, με αφορμή τα όσα είδαν χθες το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη Χρυσή Αυγή και τον τέως γενικό
γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο.

Ο κ. Μιχελάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επικαλείται τη λάσπη της Χρυσής Αυγής, ταυτίζεται μαζί της και υιοθετεί τις αθλιότητές της για προεκλογικές σκοπιμότητες.

Υπογράμμισε την άμεση αντίδραση του πρωθυπουργού, που -όπως υποστήριξε- δεν γνώριζε τίποτα, ενώ στήριξε και τους δύο υπουργούς της κυβέρνησης, οι οποίοι, είπε, μπήκαν μπροστά στις προσπάθειες να αναδειχθεί ο πραγματικός ρόλος και λειτουργία της Χρυσής Αυγής.

Εξάλλου, ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για βαρύτατες ευθύνες του πρωθυπουργού και κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να αποχωρήσει από την κυβέρνηση για να πάει η χώρα σε άμεσες εκλογές.

«Η Χρυσή Αυγή ήθελε να προκαλέσει απλώς πολιτικό θόρυβο, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επικαλείται την λάσπη και τη χρησιμοποιεί, την έβαλε στον ανεμιστήρα για πολιτικές σκοπιμότητες. Εσάς θα πάρει η μπάλα όταν ταυτίζεστε μαζί της. Χεράκι- χεράκι πάτε, και στη φρασεολογία και στην τακτική της και υιοθετείτε τη λάσπη εναντίον αυτών που μπήκαν μπροστά από την κυβέρνηση εναντίον της Χρυσής Αυγής. Ζητάτε την παραίτηση δύο υπουργών που μπήκαν μπροστά και παίρνετε τη λάσπη της Χρυσής Αυγής» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε: «Ταυτίζεστε με αυτούς και αυτό θα μείνει στην ιστορία ως το πιο μελανό σημείο».

«Από τον διάλογο γίνεται σαφές ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε τίποτα και η αντίδρασή του ήταν άμεση. Τα αγνοείτε, όμως, αυτά σκόπιμα, μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Είναι ντροπή να ταυτίζεστε με αυτούς» κατέληξε ο κ. Μιχελάκης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον Παναγιώτη Μπαλτάκο «ορχήστρα της κυβέρνησης, που συντόνιζε, κατεύθυνε και έδινε τη γραμμή στους υπουργούς» αλλά και «σκιά και φωνή του πρωθυπουργού» ο οποίος -όπως είπε- είναι πλέον βαρύτατα εκτεθειμένος.

Ο κ. Λαφαζάνης μίλησε για τρίγωνο Δικαιοσύνης-κυβέρνησης- Χρυσής Αυγής και υποστήριξε ότι η ΝΔ αυτό που ήθελε μόνο να κάνει ήταν να πάρει την ακροδεξιά αυταρχική ατζέντα της Χρυσής Αυγής για να κερδοσκοπήσει σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτή την ώρα η συγκυβέρνηση είναι υπεύθυνη για αυτά που συμβαίνουν και υπονομεύουν τη δημοκρατική λειτουργία. Είναι ανοικτή απειλή για τη δημοκρατία η κυβέρνηση και πρέπει να φύγει αμέσως. Δεν έχει τίποτα να προσφέρει. Μόνη λύση είναι άμεσα να πάμε σε εκλογές, για να μιλήσει ο ελληνικός λαός και να δώσει μια δημοκρατική προοδευτική λύση» ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης.

Επιτέθηκε δε και στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να παριστάνει την αθώα περιστερά και να κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι η χώρα οδηγείται σε ακροδεξιά κατεύθυνση, και ότι παιζόταν ένα πολιτικό παιχνίδι ανταγωνισμού με τη Χρυσή Αυγή, με στόχο την Αριστερά και την ίδια τη δημοκρατία.

«Περαιτέρω στήριξη στην κυβέρνηση είναι άκρως επικίνδυνη για τη δημοκρατία. Τη μόνη προσφορά που μπορεί να κάνει το ΠΑΣΟΚ για τη χώρα είναι να φύγει αμέσως από την κυβέρνηση και να πάμε σε εθνικές εκλογές. Αυτή είναι η μόνη λύση» υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «χρυσή εφεδρεία του συστήματος» είπε ότι βρισκόταν σε σταθερή σύμπραξη με ισχυρότατους θύλακες της ΝΔ και πρόσθεσε πως δεν είναι αντισυστημική δύναμη, όπως θέλει να δείχνει.
Keywords
Τυχαία Θέματα