Τζ. Κλούνεϊ κατά "Ντέιλι Μέιλ" για ρεπορτάζ της για την μέλλουσα πεθερά του

16:26 9/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Τζορτζ Κλούνεϊ επιτέθηκε σήμερα στη βρετανική εφημερίδα Ντέιλι Μέιλ με αφορμή ένα "εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο" ρεπορτάζ που αφορούσε τη μελλοντική πεθερά του το οποίο, όπως υποστηρίζει ο σταρ του Χόλιγουντ, θα μπορούσε να υποκινήσει θρησκευτική βία.

Στις αρχές της εβδομάδας η εφημερίδα δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο η μητέρα της δικηγόρου Άμαλ Αλαμουντίν, της συντρόφου του Κλούνεϊ, διαφωνεί με τον γάμο τους και θέλει η κόρη της να
παντρευτεί κάποιον που να ανήκει στη θρησκευτική κοινότητα των Δρούζων.

"Πιστεύει ότι η Άμαλ θα μπορούσε να βρει κάτι καλύτερο (σ.σ. από τον Κλούνεϊ). Έλεγε στη μισή Βηρυτό, σε όποιον καθόταν να την ακούσει, ότι υπάρχουν 500.000 Δρούζοι. Κανένας από αυτούς δεν είναι κατάλληλος;" για την κόρη της, φέρεται να είπε ένας φίλος της οικογένειας Αλαμουντίν στην εφημερίδα.

Σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα USA Today ο Κλούνεϊ απάντησε στο δημοσίευμα διευκρινίζοντας ότι η πεθερά του δεν ανήκει στους Δρούζους και δεν έχει επισκεφθεί τη Βηρυτό από την εποχή που ο ίδιος και η Άμαλ έγιναν ζευγάρι. Όπως ανέφερε, έχει συνηθίσει τις κατασκευασμένες ιστορίες της Ντέιλι Μέιλ καθώς η βρετανική εφημερίδα κάνει τέτοια πράγματα "πολλές φορές την εβδομάδα". Όμως αυτή τη φορά το θέμα "ξεπερνά μια φαιδρή ταμπλόιντ και εισέρχεται στο πεδίο της υποκίνησης της βίας".

"Το ψέμα αυτό περικλείει ευρύτερα ζητήματα. Η ανευθυνότητα, στη σημερινή εποχή, με την οποία εκμεταλλεύονται ανύπαρκτες θρησκευτικές διαφορές συνιστά τουλάχιστον αμέλεια και είναι επικίνδυνη. Έχουμε συγγενείς σε όλον τον κόσμο και η ιδέα ότι κάποιος θα μπορούσε να βάλει φωτιά σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου μόνο και μόνο για να πουλήσει εφημερίδες είναι εγκληματική", τονίζει ο Κλούνεϊ.

Ο ηθοποιός και η Αλαμουντίν, η οποία είναι δικηγόρος ειδικευμένη σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εργάζεται στο Λονδίνο, επιβεβαίωσαν τον Απρίλιο ότι αρραβωνιάστηκαν.
Keywords
Τυχαία Θέματα