Τσάμπιονς Λιγκ: Απόψε η μάχη του ΟΣΦΠ με την φιναλίστ της περυσινής διοργάνωσης Ατλέτικο Μ.

13:59 16/9/2014 - Πηγή: E-Typos
Το ταξίδι του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ ξεκινά απόψε (21:45, γήπεδο Καραϊσκάκη) και μεγαλύτερη πρόκληση για τους «ερυθρόλευκους» από το να μονομαχήσουν με την πρωταθλήτρια Ισπανίας και φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης Ατλέτικο Μαδρίτης δεν θα μπορούσε να υπάρχει.

Το σχέδιο μάχης του Μίτσελ είναι πλέον έτοιμο, αλλά μόνο αυτός ξέρει όλες τις λεπτομέρειες και όπως συνηθίζει σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα κάνει τις εκπλήξεις του. Μία από αυτές μπορεί να κρύβεται πίσω
από το ποιος θα είναι ο επιθετικός και σε αυτή τη θέση ο Μπενίτες μπορεί να αποτελέσει τον αιφνιδιασμό για τους Ισπανούς. Από εκεί και πέρα, κύριο συστατικό της «ερυθρόλευκης» τακτικής είναι να μη δώσει τη δυνατότητα στην Ατλέτικο να ελέγξει το ρυθμό του παιχνιδιού και οι εντολές στους παίκτες του είναι να κρατούν όσο το δυνατόν περισσότερο την μπάλα. Ποντάρει πολλά στις στημένες φάσεις αλλά και στις διεισδύσεις από τον Αφελάι. Θέλει να θωρακίσει το κέντρο και για αυτό ίσως δούμε τρία αμυντικά χαφ (Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Εντιγκά).

Εχει δώσει εντολές στους παίκτες του να χτυπήσουν τους Ισπανούς με το ίδιο τους το όπλο που είναι η δύναμη, ενώ στις αναλύσεις που έχει κάνει τονίζει πως οι «ροχιμπλάνκος» στο δεύτερο μέρος «σκοτώνουν» τον αντίπαλο. Χθες δεν έβγαλε αποστολή, αλλά είναι δεδομένο πως ο Μανιάτης θα είναι εκτός, αφού πάλι δεν προπονήθηκε. Σε ό,τι αφορά τη διάθεση με την οποία κατεβαίνει ο Ολυμπιακός στο γήπεδο, ο Μίτσελ ήταν ξεκάθαρος: «Νομίζω πως έχουμε κάτι πιο δυνατό από ένα απλό νεροπίστολο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δούμε τα στοιχεία του αντιπάλου και να τον βλάψουμε. Δεν φοβόμαστε. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι και έμπειροι για τη διοργάνωση. Εάν στον κόσμο μας δεν προσφέρουμε την προσπάθειά μας, τότε δεν ξέρουμε το βράδυ πώς θα πάμε για φαγητό. Μόνο και μόνο για την προσπάθεια που κάνουν για να γεμίσουν το γήπεδο και την υποστήριξή τους, δύο ώρες πριν, τους οφείλουμε να είμαστε δυνατοί».

Από εκεί και πέρα, ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στον αποψινό αγώνα θα είναι ο Ρομπέρτο, ο οποίος έχει περάσει πολλά χρόνια στην Ατλέτικο και όπως τόνισε χθες δεν έχει καμία διάθεση για εκδίκηση: «Βλέπω το ματς απλά ως παίκτης του Ολυμπιακού. Θα κάνω τα πάντα για την ομάδα μου. Είναι επίσης μια ευκαιρία να διεκδικήσω μια θέση στην Εθνική Ισπανίας, όπως και όλα τα άλλα παιχνίδια». Σε ό,τι αφορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού και το πώς ο ίδιος έχει προετοιμάσει τους συμπαίκτες του, δήλωσε: «Είναι τιμή για μένα να είμαι αρχηγός. Είναι ένα μεγάλο βάρος και θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο και να φανώ αντάξιος, όπως οι προκάτοχοί μου. Η Ατλέτικο είναι μια ομάδα με μεγάλη ψυχολογική και σωματική δύναμη. Το γνωρίζω και το έχω νιώσει αυτό».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΡΔΑΣ
[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα