Συνετρίβη το αγνοούμενο αεροπλάνο της Air Algerie με 116 επιβαίνοντες

18:15 24/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Ανανέωση 17:22

Το αεροσκάφος της Air Algerie που χάθηκε σήμερα τα ξημερώματα ενώ πετούσε πάνω από το Γκάο, στο βόρειο Μάλι, μετέφερε συνολικά 116 επιβάτες, εκ των οποίων οι 51 ήταν Γάλλοι και οι 26 από την Μπουρκίνα Φάσο, μετέδωσε το αλγερινό ραδιόφωνο.
Επικαλούμενο έναν αξιωματούχο της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, το ραδιόφωνο ανέφερε ότι από τους επιβάτες του αεροσκάφους οι 51 ήταν Γάλλοι, 26 κατάγονταν από την Μπουρκίνα Φάσο και επτά ήταν Αλγερινοί. Υπήρχαν επίσης πολλοί Λιβανέζοι, Καναδοί, Ουκρανοί, Ισπανοί και Λουξεμβούργιοι.
Σύμφωνα
πάντως με το Γερμανικό Πρακτορείο οι Γάλλοι επιβάτες ήταν 50 και οι Αλγερινοί έξι.
Τα έξι μέλη του πληρώματος του MD83, το οποίο είχε ναυλωθεί από την ιδιωτική ισπανική εταιρεία Swiftair και εκτελούσε την πτήση από την Ουαγκαντούγκου για το Αλγέρι, ήταν όλοι τους Ισπανοί.
Από τη Βηρυτό, επίσημη πηγή ανέφερε ότι μεταξύ των επιβατών υπήρχαν και 20 Λιβανέζοι, εκ των οποίων τρεις γυναίκες και 10 παιδιά. "Στο αεροπλάνο υπήρχαν τρία ζευγάρια με τα δέκα τους παιδιά και άλλοι τέσσερις Λιβανέζοι επιβάτες", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή αυτή.

Ανανέωση 16:08

Η πτήση της Air Algerie που χάθηκε καθ' οδόν από την Μπουρκίνα Φάσο στο Αλγέρι συνετρίβη, δήλωσε σήμερα προς το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ένας αξιωματούχος της αλγερινής αεροπορίας.
"Μπορώ να επιβεβαιώσω πως έχει συντριβεί", δήλωσε ο αξιωματούχος, αρνούμενος να κάνει γνωστές λεπτομέρειες για το πού βρίσκεται το αεροπλάνο και το τι προκάλεσε τη συντριβή.
Στο μεταξύ, Γάλλος στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε πως δύο μαχητικά αεριωθούμενα της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας που έχουν τη βάση τους στη Δυτική Αφρική, αναπτύχθηκαν για να προσπαθήσουν να εντοπίσουν την πτήση της Air Algerie.
"Δύο αεριωθούμενα Μιράζ 2000 που έχουν τη βάση τους στην Αφρική εστάλησαν για να προσπαθήσουν να εντοπίσουν το αεροπλάνο της Air Algerie που εξαφανίσθηκε σήμερα", δήλωσε ο Γάλλος στρατιωτικός εκπρόσωπος Ζιλ Ζαρόν. "Θα ερευνήσουν μια περιοχή από το τελευταίο σημείο που είχε εντοπιστεί το αεροπλάνο και κατά μήκος της οδού που πιθανόν ακολούθησε".
Ο πρωθυπουργός της Αλγερίας Αμπντέλ-Μαλέκ αλ-Σελάλ δήλωσε πως η πτήση της Air Algerie μετέφερε 119 επιβαίνοντες, περιλαμβανομένου επταμελούς πληρώματος.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως η επαφή με το αεροπλάνο χάθηκε ενώ πετούσε πάνω από το νότιο Νίγηρα.
"Τα θύματα είναι Αλγερινοί και ξένοι", είπε ακόμη χωρίς να επεκταθεί.

Ανανέωση 14:45

Η τελευταία επαφή που είχαν οι αλγερινές αρχές με το αγνοούμενο αεροπλάνο της κρατικής αεροπορικής εταιρείας Air Algerie, το οποίο μετέφερε 116 ανθρώπους από την Μπουρκίνα Φάσο στο Αλγέρι, ήταν τη 01:55 (ώρα Γκρίνουιτς, 04:55 ώρα Ελλάδας) ενώ πετούσε πάνω από το Γκάο του Μάλι, δήλωσε σήμερα ένας Αλγερινός αξιωματούχος.

Η Air Algerie ανακοίνωσε πως το αεροπλάνο, ένα Airbus A320, που εκτελούσε την πτήση AH5017, κατευθυνόταν από την Ουαγκαντούγκου προς το Αλγέρι όταν χάθηκε η επαφή μαζί του, 50 λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Μπουρκίνα Φάσο. Σύμφωνα εντούτοις με το Γαλλικό Πρακτορείο το οποίο επικαλείται την ισπανική εταιρεία Swiftair, ιδιοκτήτρια του αεροπλάνου, το αγνοούμενο αεροπλάνο είναι ένα McDonnell Douglas MD83 που μετέφερε 110 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα.

Το ιδιωτικό αλγερινό τηλεοπτικό κανάλι Elnahar μετέδωσε πως το αεροπλάνο συνετρίβη αφού πέρασε στον εναέριο χώρο του Νίγηρα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημο σχόλιο για την πληροφορία αυτή.

Η Air Algerie ανακοίνωσε πως έχει θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Στο μεταξύ, η αποστολή του ΟΗΕ στο Μάλι και οι Γάλλοι στρατιώτες που βρίσκονται εκεί, προσπαθούν να εντοπίσουν το αεροπλάνο.

Πηγή στην αποστολή του ΟΗΕ είπε πως δεν έχει ακόμη τις συντεταγμένες της πτήσης ή της θέσης του αεροπλάνου τη στιγμή που εξαφανίσθηκε.

Δεν υπάρχει επιβεβαίωση πως το αεροπλάνο συνετρίβη στο Μάλι, δήλωσε η πηγή.

Το αεροπλάνο ήταν ναυλωμένο από την ισπανική εταιρεία Swiftair και από το ισπανικό συνδικάτο πιλότων επιβατικών αεροπλάνων Sepla έγινε γνωστό πως τα έξι μέλη του πληρώματος ήταν όλα Ισπανοί.

Η ιστοσελίδα του αεροδρομίου της Ουαγκαντούγκου, στα γραφικά στοιχεία της οποίας έχει συμπεριλήφθει ένα κερί δίπλα από τον αριθμό της πτήσης AH5017, το οποίο οδηγεί σε έναν χάρτη με το πιθανό σημείο συντριβής του αεροσκάφους

Τελευταία ενημέρωση 13:11
Το αεροπλάνο της αλγερινής αεροπορικής εταιρείας Air Algerie, η επαφή με το οποίο χάθηκε ενώ πετούσε από την Μπουρκίνα Φάσο, είναι ένα Airbus A320 που μετέφερε 110 επιβάτες στο Αλγέρι, δήλωσε σήμερα αλγερινός αξιωματούχος.

Στο μεταξύ, στη Μαδρίτη, η ιδιωτική ισπανική αεροπορική εταιρεία Swiftair ανακοίνωσε επίσης πως έχασε σήμερα την επαφή με ένα από τα αεροπλάνα της, το οποίο μετέφερε 110 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα και ήταν ναυλωμένο από την Air Algerie.

Η εταιρεία αναφέρει σε σημείωμα που ανήρτησε στον ιστότοπό της πως το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από την Ουαγκαντούγκου της Μπουρκίνα Φάσο στη 01:17 (τοπική ώρα) και επρόκειτο να προσγειωθεί στο Αλγέρι στις 05:10 (τοπική ώρα), όμως δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του.

Πέμπτη 24/7/2014 12:25

Η αλγερινή αεροπορική εταιρεία Air Algerie ανακοίνωσε πως έχασε σήμερα την επαφή με ένα από τα αεροσκάφη της που εξασφαλίζουν τη σύνδεση ανάμεσα στην Ουαγκαντούγκου και το Αλγέρι, 50 λεπτά μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο.

Ουδεμία πληροφορία έχει δοθεί μέχρι στιγμής για τον αριθμό των επιβαινόντων.

"Οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με ένα αεροπλάνο της Air Algerie, το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ουαγκαντούγκου-Αλγέρι, 50 λεπτά της ώρας μετά την απογείωσή του", ανακοίνωσε η αλγερινή αεροπορική εταιρεία, την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων APS.

Air Algerie ενημερώνει πως οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας είχαν την τελευταία επαφή με την πτήση AH 5017 που εξασφαλίζει τη σύνδεση Ουαγκαντούγκου-Αλγερίου σήμερα 24 Ιουλίου στη 1:55 ώρα Γκρίνουιτς, δηλαδή 50 λεπτά μετά την απογείωσή της", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Η εταιρεία έχει θέσει σε εφαρμογή "σχέδιο έκτακτης ανάγκης", σύμφωνα πάντα με το κείμενο της ανακοίνωσης.

Όπως αναφέρεται στον ιστότοπό της, η Air Algerie εξασφαλίζει τέσσερις πτήσεις εβδομαδιαίως προς και από την Ουαγκαντούγκου, εκ των οποίων μία σήμερα η οποία αναχωρεί από την πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάςο.

Μια πηγή στους κόλπους της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο πως το εν λόγω αεροπλάνο είναι ένα DC9, ναυλωμένο από την Air Algerie από μια ισπανική εταιρεία, το όνομα της οποίας δεν αποκάλυψε.
Keywords
Τυχαία Θέματα