Σούπερ Λίγκα (28η αγωνιστική): Πανθρακικός-ΟΦΗ 3-1

17:20 7/4/2013 - Πηγή: E-Typos
«Ζωντανός» στο παιχνίδι της παραμονής στη Σούπερ Λίγκα έμεινε ο Πανθρακικός, μετά τη νίκη του με 3-1 επί του ΟΦΗ στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Στο 16΄ ο Ουσέρο πέτυχε το 1-0, για να ισοφαρίσει επτά λεπτά αργότερα ο Ιωαννίδης. Το 2-1 έκανε στο 26΄ ο Μπαϊκαρά, για να σφραγίσει το «τρίποντο» ο Παπαδόπουλος με το πέναλτι που εκτέλεσε στο 82΄. Από το 68΄ η ομάδα της
Κρήτης έπαιζε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Μακρή με δεύτερη κίτρινη, ενώ στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε και ο Σόουζα.

Μετά από 4 ήττες και 2 ισοπαλίες η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη επέστρεψε στις επιτυχίες και την ερχόμενη εβδομάδα θα τα παίξει όλα για όλα με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι πολλές απουσίες, κυρίως αυτές των Κουτσιανικούλη, Παπάζογλου, επηρέασαν σημαντικά τους Κρητικούς, που με 31 βαθμούς έχουν σοβαρότατο πρόβλημα για το μέλλον τους στη Σούπερ Λίγκα. Η προσεχής εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ατρόμητο είναι... μισή κατηγορία για το συγκρότημα του Γιάννη Πετράκη.

Η ανάγκη βαθμών που είχαν και οι δύο ομάδες δεν τους εμπόδισε να παίξουν ανοικτό ποδόσφαιρο και να προσφέρουν θέαμα στον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο της Κομοτηνής. Οι γηπεδούχοι πήραν γρήγορα το προβάδισμα, μετά το λάθος της άμυνας του ΟΦΗ και του Γουναρίδη, με τον Ουσέρο να μην έχει πρόβλημα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στο 16ο λεπτό.

Η «απάντηση» των Κρητικών ήταν άμεση. Στο 23΄ ο Λαμπρόπουλος τροφοδότησε τον ξεχασμένο από την άμυνα του Πανθρακικού, Ιωαννίδη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ ισοφάρισε (1-1). Πριν καλά-καλά προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων, ο Ουσέρο έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Μπαϊκαρά σε ρόλο... σέντερ φορ με κεφαλιά «έγραψε» το 2-1 στο 26΄. Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη θα μπορούσε να είχε βάλει τις βάσεις για να περάσει πιο άνετα το δεύτερο μέρος, αν στο 44΄ ο Βαϊρουά ήταν πιο προσεκτικός στο τετ-α-τετ με τον Γουναρίδη, με το γκολκίπερ του ΟΦΗ να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με το σουτ του Βαϊρουά από καλή θέση να περνάει άουτ, ενώ στο 55΄ ο Περογαμβράκης καθυστέρησε να μπει στην περιοχή και το σουτ που επιχείρησε ήταν απελπιστικά άστοχο. Η «πλάστιγγα του αγώνα έγειρε» υπέρ των γηπεδούχων στο 68΄, μετά την αποβολή του Μακρή με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ πάνω στον Παπαδόπουλο. Το ματς τελείωσε στο 82΄ με το πέναλτι του Παπαδόπουλου, που κέρδισε ο ίδιος από μαρκάρισμα του Κουρδάκη (εφεύρεση του Ζαχαριάδη).

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Κόκκινες: Μακρής (68΄ δεύτερη κίτρινη), Σόουζα (+90΄ δεύτερη κίτρινη)

Κίτρινες: Σερφά, Παπαδόπουλος - Μονιάκης, Μακρής, Σόουζα, Λαμπρόπουλος, Κουρδάκης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Βαϊρουά (75΄ Μακρυδημήτρης), Καστελάν, Λουσέρο, Σερφά, Μουνάφο, Μπαϊκαρά, Χρήστου (86΄ Ντιόγκο), Σαρακατσάνος, Σκλιοπίδης (65΄ Μίνγκας), Παπαδόπουλος.

ΟΦΗ (Γιάννης Πετράκης): Γουναρίδης, Βερόν, Μονιάκης (75΄ Ροβίθης), Κουρδάκης, Λαμπρόπουλος, Ιωαννίδης, Περογαμβράκης (86΄ Κανούλας), Νύκταρης (56΄ Ζορμπάς), Σόουζα, Μπούρμπος, Μακρής.
Keywords
Τυχαία Θέματα