Σ. Κεςδίκογλου: Περισσότερη σοβαρότητα στο θέμα της Θράκης

13:12 24/4/2014 - Πηγή: E-Typos
Έκκληση σε όλες τις πλευρές να αντιμετωπίσουν με την πρέπουσα σοβαρότητα το ζήτημα της Θράκης, απήυθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «απόπειρα φτηνού συμψηφισμού», μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Κομοτηνής με τη ΝΔ, Χασάν Χασάν, στα γραφεία του μειονοτικού κόμματος DEB. Η ΝΔ δεν έχει δώσει χρίσματα στους δήμους, τα πράγματα είναι πιο χαλαρά,
είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Κεδίκογλου αν και παραδέχθηκε ότι «αστοχία σε επιλογές προσώπων μπορεί να υπάρξει» σημείωσε πως, είναι διαφορετική μια επίσκεψη σε γραφεία στην Ξάνθη, με βραβεύσεις σε συνέδρια στην Τουρκία.

Καυτηρίασε τις δηλώσεις Δ. Χριστόπουλου υποστηρίζοντας πως είναι «απαράδεκτο και τεράστιο λάθος» να δίνονται εθνικά χαρακτηριστικά σε μια θρησκευτική μειονότητα.

Σημείωσε ότι η Συνθήκη της Λωζάννης μιλά για θρησκευτική μειονότητα, η οποία, όπως είπε, αποτελείται από τους λεγόμενους τουρκογενείς, τους Πομάκους και τους Ρομά. Υπογράμμισε ότι τον ενοχλεί η ρήση του κ. Χριστόπουλου για «συμπαγές τουρκικό πράγμα στη Θράκη».
Keywords
Τυχαία Θέματα