Ρωσία: Απαράδεκτες οι απειλές Ομπάμα κατά της Συρίας

02:10 31/8/2013 - Πηγή: E-Typos
Η Ρωσία κατήγγειλε την Παρασκευή τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, σχετικά με μια πιθανή «περιορισμένης, κλίμακας στρατιωτική δράση» κατά της Συρίας. «Οι απειλές αυτές είναι απαράδεκτες», ανέφερε από τη Μόσχα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς.
Όπως είπε ο εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας «η μονομερής χρήση βίας» που παρακάμπτει το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα αποτελούσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
Σύμφωνα με τον Λουκάσεβιτς αυτό θα περιέπλεκε και θα καθιστούσε πιο δύσκολη την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση της Συρίας, ενώ θα προκαλούσε πρόσθετες απώλειες.
Η Ρωσία είναι στενός σύμμαχος του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ και συνεχίζει να μπλοκάρει τη διεθνή δράση στα Ηνωμένα Έθνη.

Συρία: Ψευδείς και αβάσιμες οι κατηγορίες του Τζον Κέρι, για χρήση χημικών όπλων, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών στη Δαμασκό

Το καθεστώς της Συρίας ανέφερε την Παρασκευή ότι οι κατηγορίες του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι, για χρήση χημικών όπλων από την πλευρά της Δαμασκού, είναι «ψευδείς και αβάσιμες».
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το συριακό υπουργείο Εξωτερικών οι δηλώσεις του Τζον Κέρι ήταν μια «απελπισμένη προσπάθεια» για να δικαιολογήσει, η αμερικανική διπλωματία, μια πιθανή στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας.
«Αυτό που η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών περιγραφεί ως αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία (...) δεν είναι τίποτα περισσότερο από παλιές ιστορίες που διαδίδουν οι τρομοκράτες (σ.σ. αντάρτες) για πάνω από μια εβδομάδα και οι οποίες είναι κατασκευασμένες ιστορίες και ψέματα », ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας, σε μια ανακοίνωση, που μεταδόθηκε από την επίσημη συριακή τηλεόραση.
Keywords
Τυχαία Θέματα