Προφυλακιστέος, ο κρατούμενος επιχειρηματίας Παύλος Ψωμιάδης

Mία ακόμη απόφαση για προφυλάκιση ελήφθη για τον πρώην πρόεδρο του Ομίλου ΑΣΠΙΣ, Παύλο Ψωμιάδη, ο οποίος είναι, ήδη, κρατούμενος για υποθέσεις που σχετίζονται με δραστηριότητες του Ομίλου.

Ο άλλοτε ισχυρός επιχειρηματίας κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά την απολογία του στον ανακριτή, για την κατηγορία της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Οι κατηγορίες αφορούν υπόθεση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου
ύψους 5,8 εκατομμυρίων ευρώ, στην οποία προέβη το 2000, σε εταιρεία του ομίλου. Ωστόσο, σύμφωνα με τη δικογραφία, το επίμαχο ποσό δεν παρέμεινε ως κεφάλαιο στην εταιρία, αλλά μετακινήθηκε αρχικά σε κοινό λογαριασμό με τη σύζυγο του και συγκατηγορουμένη στην υπόθεση και ακολούθως σε προσωπικό του.

Υπενθυμίζεται, ότι ο επιχειρηματίας Παύλος Ψωμιάδης έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη οκτώ ετών για την υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε προσκομίσει το 2009 στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, ενώ κρατείται και για τη μεγάλη υπόθεση εξαπάτησης επενδυτών της ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ.
Keywords
Τυχαία Θέματα