Πώς εξαπλώθηκε το Internet;

15:58 20/3/2014 - Πηγή: E-Typos
Ένας εκπληκτικός διαδραστικός χάρτης μας δείχνει την εξάπλωση του Internet στον πλανήτη, τα τελευταία 20 χρόνια. Εξερευνήστε τον!

Ποιός φανταζόταν την έλευση του Facebook το 1993 ή ότι θα μπορούσε να γνωρίσει τη μέλλουσα σύζυγό του, ή το επόμενο one night stand, μέσω internet το 1995, ή γνώριζε τη λέξη selfie το 1997; Πόσω δε μάλλον ότι θα μπορούσε να επισκεφθεί τη Βενετία, σαν να είναι εκεί από μια οθόνη, το 1999 ή να αποφύγει κάθε επαφή
με ανεπιθύμητες παρέες το 2001;

Γεγονός είναι ότι η έλευση του διαδικτύου άλλαξε εντελώς το τοπίο της εκπαίδευσης, της μάθησης, των ανθρώπινων σχέσεων, και τόσων ακόμα εκφάνσεων της ανθρώπινης ύπαρξης, ενώ το μέλλον φαντάζει ακόμα πιο συναρπαστικό αφού οι εφαρμογές του εξελίσσονται συνεχώς παράλληλα με την τεχνολογία και τις ανθρώπινες ανάγκες.

Με αφορμή τα πρόσφατα γενέθλια του World Wide Web, δημοσιέυτηκε ένας πολύ ενδιαφέρων διαδραστικός χάρτης από τα αρχεία της βάσης δεδομένων ArcGIS, που -με επίσημα στοιχεία από την World Bank απεικονίζει την παγκόσμια επέκταση του διαδικτύου και το ρυθμό διείσδυσής του στις ζωές μας, ανά χώρα, τα τελευταία 20 χρόνια.

Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τη χώρα μας:
- Το 1993 υπήρχαν 0,2 χρήστες του διαδικτύου ανά 100 κατοίκους.
- Το 2003 (πρίν ακόμα από την διάδοση του γρήγορου -Broadband- internet, ο αριθμός είχε αυξηθεί σημαντικά αγγίζοντας τους 17,8 χρήστες ανά 100 κατοίκους.
- Το 2012 η αναλογία είχε εκτιναχθεί στους 56 χρήστες ανά 100 κατοίκους, ενώ στην Κύπρο η αναλογία αυτή την ίδια χρονιά ήταν 61 χρήστες ανά 100 κατοίκους.

Εξερευνήστε τον παρακάτω χάρτη (περιμένετε λίγο να φορτώσει) επιλέγοντας χρονολογία από το μενού επάνω αριστερά, δείτε την επέκταση του Διαδικτύου, χρονιά με τη χρονιά και μοιραστείτε στα σχόλια τη δική σας εμπειρία για την πρώτη σας επαφή με το WWW!

Πηγή: www.lifo.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα