πΓΔΜ: Το 80% υποστηρίζει την ένταξη της χώρας στην ΕΕ

14:48 19/9/2014 - Πηγή: E-Typos
Ποσοστό 80% των πολιτών της ΠΓΔΜ υποστηρίζει την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), έναντι 14% που είναι κατά, σύμφωνα με δημοσκόπηση της μη κυβερνητικής οργάνωσης από τα Σκόπια "Ινστιτούτο για τη Δημοκρατία-Societas Civilis".

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, από αυτούς που τάσσονται
υπέρ της ένταξης της χώρας στην ΕΕ, το 63% θεωρεί ότι δεν πρέπει να γίνουν υποχωρήσεις σχετικά με το όνομα της χώρας, ενώ ποσοστό 26% δήλωσε ότι υποστηρίζει την ένταξη της χώρας στην ΕΕ ανεξάρτητα από την αλλαγή του ονόματος.

Ποσοστό 51% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η ΠΓΔΜ είναι έτοιμη να ενταχθεί στην ΕΕ, ενώ ποσοστό 42% θεωρεί ότι η χώρα δεν είναι έτοιμη.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης κατέδειξαν, επίσης, ότι ποσοστό 47% των ερωτηθέντων πιστεύει πως η ΠΓΔΜ έχει σημειώσει πρόοδο αναφορικά με τη διαδικασία ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης στην ΕΕ, 20% εκτιμά πως η πρόοδος που έχει σημειωθεί είναι μικρή, ενώ 31% θεωρεί ότι είτε δεν έχει σημειωθεί πρόοδος είτε ότι η χώρα έχει οπισθοδρομήσει.

Τέλος, σε ερώτηση της δημοσκόπησης σχετικά με τον λόγο για τον οποίο η ΠΓΔΜ δεν έχει καταστεί ακόμα μέλος της ΕΕ, ποσοστό 59% απάντησε ότι ο βασικός λόγος είναι η παρεμπόδιση της ενταξιακής πορείας της ΠΓΔΜ προς την Ένωση εκ μέρους γειτονικών της χωρών, 29% απάντησε ότι η αιτία εντοπίζεται στην μη υλοποίηση των εσωτερικών μεταρρυθμίσεων εκ μέρους της ΠΓΔΜ, ενώ 7% εκτίμησε ότι η αιτία σχετίζεται με το γεγονός ότι η ΕΕ αμφισβητεί την ικανότητα της χώρας να καταστεί μέλος της "ευρωπαϊκής οικογένειας".
Keywords
Τυχαία Θέματα