Παρατυπίες άνω των 10 εκατ. σε συνδικαλιστική Ομοσπονδία

13:28 6/8/2014 - Πηγή: E-Typos
Σημαντικές παρατυπίες αλλά και οικονομικές ατασθαλίες από συνδικαλιστές δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής Οργάνωσης - Ομοσπονδίας, συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ, διαπιστώθηκαν από εκτεταμένη φορολογική έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο του ελέγχου, που επικεντρώθηκε στην περίοδο 2007-2010, διαπιστώθηκαν μεγάλες παρατυπίες στις επιχορηγήσεις και ενισχύσεις της Ομοσπονδίας, αλλά και οικονομικές ατασθαλίες στις εκροές χρηματικών ποσών για έξοδα κίνησης, ταξίδια, αποζημιώσεις και δαπάνες, από μέλη της Ομοσπονδίας.

Όπως αναφέρει
η ανακοίνωση της αστυνομίας, είναι χαρακτηριστικό ότι συνολικά 463 εντολές πληρωμής για αποζημίωση ταξιδιών εντός της Ελλάδας και στο εξωτερικό, ποσού (228.115,59) ευρώ, δεν συνοδεύονται από κανένα παραστατικό αποδεικτικό τόσο της πραγματοποίησης όσο και του συνολικού πραγματικού κόστους των ταξιδιών. Από τα παραστατικά των ταξιδιών που ελέχθησαν, για τις περιπτώσεις που προκύπτουν οι ημερομηνίες τέλεσης αυτών, μέλη της Ομοσπονδίας φαίνεται να έχουν λάβει και παραπάνω αποζημίωση ύψους (23.264) ευρώ, σε σχέση με την προβλεπόμενη, για ημερησία δαπάνη, διαμονή και διανυθέντα χιλιόμετρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα