Ο όμιλος Mirror Group Newspapers εμπλέκεται στο σκάνδαλο των υποκλοπών

Το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών στη Βρετανία επεκτάθηκε σήμερα πέραν της αυτοκρατορίας μέσων ενημέρωσης του Ρούπερτ Μέρντοκ με την ανακοίνωση ότι διασημότητες καταφεύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον των εφημερίδων του ομίλου Mirror Group Newspapers.
Ο Μαρκ Λιούις, δικηγόρος που ασχολείται με τα μέσα ενημέρωσης, δήλωσε πως ο πρώην προπονητής της Εθνικής Αγγλίας Σβεν-Γιόραν Έρικσον και μια πρώην νταντά των παιδιών του ζεύγους Ντέιβιντ και Βικτόρια Μπέκαμ είναι μεταξύ των προσώπων που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη εναντίον του εκδοτικού ομίλου.
Οι κατηγορίες αφορούν
"παραβίαση εμπιστοσύνης και κατάχρηση ιδιωτικών πληροφοριών σχετικά με την υποκλοπή και / ή την κατάχρηση φωνητικών μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα και / ή την υποκλοπή τηλεφωνικών λογαριασμών".
Ο Λιούς δήλωσε πως ενεργεί για τρεις μηνυτές -τον Έρικσον, την Άμπι Γκίμπσον, πρώην νταντά των Μπέκαμ, την τηλεοπτική ηθοποιό Σόμπνι Γκουλάτι και τον Γκάρι Φλίτκροφτ, τον πρώην αρχηγό της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπλάκμπερν Ρόβερς.
Οι κατηγορίες αφορούν εφημερίδες του ομίλου Mirror Group Newspapers -τιςDaily Mirror, Synday Mirror και The People. Αφορούν μια περίοδο πριν από περισσότερο από 10 χρόνια, όταν διευθυντής της Mirror ήταν ο Πιρς Μόργκαν.
Μέχρι τώρα από τη θύελλα του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών είχαν πληγεί μόνον εφημερίδες του Ρούπερτ Μέρντοκ στη Βρετανία, ανάμεσα στις οποίες είναι οι Times, η Sun και η News of the World που έχει πλέον κλείσει.
Keywords
Τυχαία Θέματα