Ν. Αφρική: Ολοκληρώνεται η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους

12:34 7/8/2014 - Πηγή: E-Typos
Η δίκη του νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους εισήλθε σήμερα στην τελική της φάση, καθώς εισαγγελέας και συνήγοροι παρουσιάζουν τα τελικά επιχειρήματά τους.

Πρώτος αγόρευσε ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ, ο οποίος χαρακτήρισε τον Πιστόριους "δόλιο μάρτυρα" που "δεν είπε την αλήθεια", ενώ κατηγόρησε και τους συνηγόρους του αθλητή ότι παρουσίασαν δύο διαφορετικές υπερασπιστικές γραμμές "εντελώς αντιφατικές".

Ο
Πιστόριους έχει καταθέσει ότι πυροβόλησε άθελά του, αλλά και από φόβο, υποστήριξε ο Νελ επιμένοντας ότι το δικαστήριο πρέπει να διαλέξει μία μόνο από τις δύο υπερασπιστικές γραμμές.

Αύριο θα αγορεύσει ο συνήγορος του αθλητή, ο Μπάρι Ρουξ.

Ο Πιστόριους κατηγορείται για το φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στις 14 Φεβρουαρίου του 2013, στο σπίτι του στην Πρετόρια. Ο ίδιος το αρνείται και υποστηρίζει ότι την πυροβόλησε τραυματίζοντάς την θανάσιμα επειδή την πέρασε για διαρρήκτη. Η εισαγγελία όμως διατείνεται ότι την πυροβόλησε σκοπίμως ύστερα από καυγά.

Η δίκη διακόπηκε τον περασμένο μήνα και είχε ξεκινήσει στις 3 Μαρτίου.

Στη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας 39 ημερών κατέθεσαν 36 μάρτυρες.

Μετά και την αυριανή αγόρευση του Ρουξ, η δικαστής Θοκοζίλε Μασίπα θα ανακοινώσει την ετυμηγορία.

Στη Νότιο Αφρική δεν υπάρχουν ένορκοι στις δίκες κι έτσι η Μασίπα μαζί με τους δύο βοηθούς της θα αποφασίσουν για την τύχη του.

Ο εισαγγελέας και οι συνήγοροι του Πιστόριους έχουν ήδη καταθέσει περίληψη των επιχειρημάτων τους.

Αν κριθεί ένοχος για φόνο εκ προμελέτης, ο Πιστόριους αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 25 ετών.
Keywords
Τυχαία Θέματα