Κλείνει το ΙΕΚ Δομή - Χρωστά στο ΙΚΑ 20 εκ. ευρώ

16:16 9/9/2014 - Πηγή: E-Typos
Το κλείσιμο του εκπαιδευτικού ομίλου ΙΕΚ ΔΟΜΗ λόγω χρεών στο ΙΚΑ, ύψους 20 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, το συνολικό χρέος
των κέντρων μεταλυκειακής εκπαίδευσης φτάνει τα 140 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε, ότι κανένας δεν θα παίρνει άδεια λειτουργίας στο εξής εάν δεν έχει πληρώσει τις εισφορές του στο ΙΚΑ και δεν είναι απολύτως νόμιμος στην τήρηση των προδιαγραφών του νόμου.

Παράταση χρόνου προκειμένου να εξοφλήσουν τα χρέη τους, θα δοθεί μόνο σε ΙΕΚ κα κολέγια που έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση εξόφλησης των ασφαλιστικών εισφορών τους.

Παράλληλα, δεν θα λειτουργήσει φέτος το κτίριο της Γλυφάδας του κολεγίου BCA, θα λειτουργήσει το κτίριο της οδού Τατοΐου, ενώ γίνεται έλεγχος στο κτίριό του στην οδό Δημητρέσσα. Τις κτιριακές προϋποθέσεις που απαιτούνται πληροί για το ελληνοβρετανικό κολέγιο, μόνο το κεντρικό του κτίριο και μόνο αυτό θα λειτουργήσει εφέτος.

Αυτήν τη στιγμή γίνεται έλεγχος σε άλλο κολέγιο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο δεν έχει άδεια πυρασφάλειας και είναι πιθανόν επίσης να μην λειτουργήσει εφέτος, οπότε σύντομα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας.

Εκτός αυτών, επτά ιδιωτικά κολέγια και 17 κτίρια κρίθηκε, ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου. Γι' αυτές τις περιπτώσεις το υπουργείο Παιδείας θα κάνει σύντομα ανακοινώσεις.

Όπως τονίστηκε, για τους φοιτητές που φοιτούσαν στα συγκεκριμένα κολέγια θα ληφθεί μέριμνα στο μέτρο του δυνατού από το υπουργείο Παιδείας και τη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης.
Keywords
Τυχαία Θέματα