ΗΠΑ:Τουλάχιστον ένας νεκρός από συντριβή αεροσκάφους στο Κολοράντο

00:10 6/1/2014 - Πηγή: E-Typos
Update 23:58
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν όταν ένα δικινητήριο επιχειρηματικό αεροσκάφος συνετρίβη κατά την προσγείωσή του την Κυριακή σε ένα αεροδρόμιο του Κολοράντο που εξυπηρετεί την πόλη Άσπεν.

Ο Άλεξ Μπουρτσέτα από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Πίτκιν δήλωσε τηλεφωνικώς στο CNN πως οι δύο επιζώντες διακομίστηκαν σε τοπικό νοσοκομείο με "μέτρια έως σοβαρά τραύματα".

Στο αεροπλάνο επέβαιναν τρεις άνθρωποι, είπε ο
Μπουρτσέτα.

Είπε πως δεν υπάρχουν πληροφορίες εάν υπήρχαν προβλήματα πριν από την προσγείωση. Ομοσπονδιακοί επιθεωρητές ατυχημάτων είναι καθ' οδόν προς τη σκηνή του ατυχήματος, είπε.

Αυτόπτες μάρτυρες έγραψαν στο Twitter πως το αεροπλάνο ανεφλέγη κατά την προσγείωσή του και αναποδογύρισε.

Η υπηρεσία εντοπισμού πτήσεων FlightAware ανέφερε πως το αεροδρόμιο του Άσπεν έκλεισε μετά τη συντριβή ενός καναδικής κατασκευής επιχειρηματικού αεροσκάφους Τσάλεντζερ έπειτα από δίωρη πτήση από το Τάξον της Αριζόνα.

Κυριακή 5/2/2014 22:56
Ένα αεροσκάφος, πιθανότατα ιδιωτικό τζετ, συνετρίβη και εξερράγη στο αεροδρόμιο του Άσπεν στο Κολοράντο. Αδιευκρίνιστος ο αριθμός των επιβαινόντων. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το αεροσκάφος συνετρίβη και αμέσως τυλίχθηκε στις φλόγες και εξερράγη.

Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα, ωστόσο οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

Όπως μεταδίδεται από το BBC το δυστύχημα πιθανότατα οφείλεται στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ. Οι πρώτες, ενδείξεις είναι το αεροσκάφος δεν μπόρεσε να σταματήσει στο διάδρομο προσγείωσης λόγω του παγετού που επικρατεί.



Νέα Υόρκη: Προσγείωση «θρίλερ» αεροσκάφους στο JFK λόγω χιονιού

Το αεροδρόμιο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι (JFK) της Νέας Υόρκης έκλεισε για δύο ώρες σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) εξαιτίας της παγωμένης βροχής και του χιονιού που είχε ως αποτέλεσμα ένα αεροπλάνο να ξεφύγει από το διάδρομο προσγείωσης, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Το αεροδρόμιο έκλεισε στις 08:32 (13:32 ώρα Γκρίνουιτς, 15:32 ώρα Ελλάδας) ώστε να καθαριστεί ο διάδρομος από το χιόνι. Η επαναλειτουργία του αεροδρομίου που είχε προβλεφθεί αρχικά για τις 11:30, σύμφωνα με την FAA, τη διεύθυνση πολιτικής αεροπορίας, επιτεύχθηκε τελικά λίγο πριν από τις 11:00, σύμφωνα με την Αρχή που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο.

Το κλείσιμο των διαδρόμων διατάχθηκε μετά την προσγείωση ενός αεροσκάφους της Delta Airlines με προέλευση το Τορόντο του Καναδά που ξέφυγε από την πορεία του και χτύπησε σε ένα ανάχωμα χιονιού ενώ κινείτο στο διάδρομο προσγείωσης. Κανείς από τους 35 επιβάτες δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με το κανάλι ABC.

Οι καθυστερήσεις στην απογείωση από το αεροδρόμιο, ένα από τα μεγαλύτερα των Ηνωμένων Πολιτειών, ξεπερνούσαν τη μία ώρα και τα 50 λεπτά στις 11:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Γκρίνουιτς), ενώ ακυρώθηκαν περίπου δεκαπέντε πτήσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα flightaware.com που ειδικεύεται στην παρακολούθηση της αεροπορικής κυκλοφορίας.

Τα άλλα αεροδρόμια της περιοχής είχαν επίσης κάποιες καθυστερήσεις, κατά 40 λεπτά κατά μέσο όρο στη Λα Γκουάρντια και στο Νιούαρκ, στο Νιου Τζέρσεϊ. Στο αεροδρόμιο της Φιλαδέλφειας η καθυστέρηση στις αφίξεις έφθασε κατά μέσο όρο τις δύο ώρες λόγω των μετεωρολογικών συνθηκών, σύμφωνα με την FAA.

Το αεροδρόμιο Ο'Χέαρ του Σικάγου, ένα από τα πιο πολυσύχναστα της χώρας, είχε καθυστερήσεις πέντε ωρών και 19 λεπτών κατά μέσο όρο στις πτήσεις.

Ο βορράς των Ηνωμένων Πολιτειών πλήττεται από τις αρχές του χρόνου από πολικές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 11 ανθρώπων.
Keywords
Τυχαία Θέματα