Ινδία: Συνελήφθη δημογέροντας που διέταξε τον βιασμό μιας 11άχρονης...

17:43 11/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Ο αρχηγός ενός χωριού στην ανατολική Ινδία συνελήφθη μαζί με έναν άλλον άνδρα με την κατηγορία ότι διέταξαν τον βιασμό μιας 11άχρονης σε αντίποινα για τη συμπεριφορά του αδελφού της.

Η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαίωσε ότι το κοριτσάκι βιάστηκε την Δευτέρα, όπως ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές του κρατιδίου Τζαρκάντ.

Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε όταν ο αδελφός της μικρής κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση σε βάρος μιας γειτόνισσάς του, σε ένα χωριό της περιφέρειας Μποκάρο. Η γειτόνισσα και ο σύζυγός της κατέφυγαν στους δημογέροντες της κοινότητας καταγγέλλοντας το γεγονός. Ένας από αυτούς πρότεινε τότε στον σύζυγο να βιάσει την αδελφή ή την κόρη του δράστη, για να εκδικηθεί την επίθεση που δέχτηκε η γυναίκα του.

"Την οδήγησαν στη ζούγκλα και την βίασαν. Ήρθαν όλοι οι χωρικοί, αλλά δεν έκαναν τίποτα. Κλαίγαμε, ζητούσαμε βοήθεια όμως κανείς δεν έκανε τίποτα", είπε η μητέρα του κοριτσιού στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN-IBN.

Η αστυνομία συνέλαβε τον βιαστή και τον δημογέροντα. Συνελήφθη επίσης και ο αδελφός της 11άχρονης για την επίθεση εναντίον της γυναίκας.

Στα απομονωμένα χωριά της Ινδίας οι δημογέροντες έχουν ακόμη σημαντικές εξουσίες και συμμετέχουν στα συμβούλια τα οποία αποδίδουν "δικαιοσύνη" και επιλύουν διενέξεις μεταξύ των κατοίκων. Το κορίτσι που βιάστηκε ανήκε στην κάστα Γκουλγκούλια, που θεωρείται κατώτερη.

Υποθέσεις βιασμών και επιθέσεων σε βάρος γυναικών αποκαλύπτονται ολοένα και συχνότερα την τελευταία περίοδο στην Ινδία, μετά το βιασμό και τον θάνατο μιας νεαρής φοιτήτριας, στα τέλη του 2012. Το έγκλημα αυτό προκάλεσε κύμα διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα και οδήγησε στην αλλαγή της νομοθεσίας ώστε να τιμωρούνται αυστηρότερα οι δράστες και να αποδίδεται γρηγορότερα δικαιοσύνη για τα θύματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα