Η Έμα Γουότσον, πρέσβειρα καλής θέλησης της υπηρεσίας ΟΗΕ Γυναίκες

16:22 8/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Κατενθουσιασμένη δήλωσε σήμερα η διάσημη Βρετανίδα ηθοποιός Έμα Γουότσον για τον διορισμό της ως της πρώτης πρέσβειρας καλής θέλησης της υπηρεσίας ΟΗΕ Γυναίκες.

Η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ είναι αρμόδια για θέματα ισότητας και ανεξαρτησίας των γυναικών στον κόσμο.

"Είμαι κατενθουσιασμένη που θα αρχίσω να εργάζομαι με το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ προσωπικό της ΟΗΕ Γυναίκες", έγραψε στο Twitter
η σταρ της μεγάλης οθόνης.

Ο διορισμός της διάσημης ηθοποιού των ταινιών του Χάρι Πότερ επισημοποιήθηκε σήμερα στον ιστότοπο της υπηρεσίας ΟΗΕ Γυναίκες, η οποία έπαθε "μπλακ άουτ" για σύντομο χρονικό διάστημα λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας που είχε όταν έγινε γνωστή η είδηση αυτή.

"Τα δικαιώματα των γυναικών είναι ένα θέμα που συνδέεται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό με το πρόσωπο το οποίο είμαι, είναι βαθιά προσωπικό και τόσο βαθιά ριζωμένο στη ζωή μου, που δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερη ευκαιρία", δηλώνει η 24χρονη ηθοποιός, η οποία πήρε πρόσφατα το πτυχίο της στην αγγλική φιλολογία από το Πανεπιστήμιο Μπράουν, ένα από τα πιο έγκριτα πανεπιστημιακά ιδρύματα των ΗΠΑ.

Η γενική διευθύντρια της υπηρεσίας αυτής ΟΗΕ Γυναίκες, Φουμζίλε Μλάμπο-Νγκσούκα, εξήρε "την ευφυΐα και το πάθος" της ηθοποιού. "Έχει ουσιαστική σημασία οι νέοι να αναλαμβάνουν την προώθηση της ισότητας των φύλων τον 21ο αιώνα και είμαι πεπεισμένη ότι η ευφυΐα και το πάθος της Έμα θα επιτρέψουν στο μήνυμα της υπηρεσίας ΟΗΕ Γυναίκες να αγγίξει την καρδιά και το πνεύμα των νέων στον κόσμο", σημείωσε.

Η Γουότσον έχει μετάσχει στο παρελθόν σε διάφορες ανθρωπιστικές αποστολές στο Μπανγκλαντές και στην Ζάμπια που αποσκοπούσαν στην προώθηση της εκπαίδευσης των κοριτσιών. Την πρώτη της εμπειρία ως πρέσβειρα καλής θελήσεως της υπηρεσίας ΟΗΕ Γυναίκες θα την έχει με την εκστρατεία "HeForShe" (ΑυτόςΓιαΑυτήν), η οποία θα έχει στόχο να ενθαρρυνθούν οι άνδρες να κινητοποιηθούν κατά των ανισοτήτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον κόσμο.
Keywords
Τυχαία Θέματα