Ι. Αγγελίδης (πρόεδρος ΠΑΟΚ): Η ομάδα να μην ξεφεύγει από το financial fair play

14:04 2/9/2014 - Πηγή: E-Typos
Με στόχο την δημιουργία μιάς βιώσιμης ποδοσφαιρικής εταιρείας, με προοπτική διεκδίκησης πρωταθλήματος σε ετήσια βάση και επιτυχημένη ευρωπαϊκή προοπτική σύμφωνα με τους κανόνες του financial faIr play, μίλησε σήμερα στους δημοσιογράφους για πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιάκωβος Αγγελίδης. Ο κύπριος παράγοντας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που τέθηκαν και μίλησε για τις καλές σχέσεις που ήδη πρόλαβε να αναπτύξει
με τα υπόλοιπα στελέχη της ΠΑΕ στο μικρό διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Για τους λόγους που ήρθε στον ΠΑΟΚ είπε: "Αρχικά όταν είχα πάει στο Ισραήλ είχα αποφασίσει να μείνω 2-3 χρόνια για να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Τελικά έμεινα λίγο παραπάνω εκεί, και για προσωπικούς λόγους είχα αποφασίσει πριν από ένα χρόνο ότι θα έφευγα από το Ισραήλ. Η περίπτωση του ΠΑΟΚ ήρθε τυχαία, έκανα μία έρευνα για την ομάδα και τον ιδιοκτήτη της και θεώρησα ότι με την εμπειρία που έχω από την Μακάμπι μπορώ να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ και να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές".

Για την διάρκεια του συμβολαίου του και το μπάτζετ δήλωσε: "Οι όροι της συμφωνίας μου με τον ΠΑΟΚ είναι εσωτερικό θέμα. Οσον αφορά το μπάτζετ γνωρίζω τα όρια. Υπάρχουν και οι κανονισμοί της ΟΥΕΦΑ το financial fair play και δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφύγουμε απ' αυτά τα πλαίσια".

Για το πλάνο της δουλειάς του και την φιλοσοφία του είπε: "Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία βιώσιμη ποδοσφαιρική οργάνωση που θα ακολουθεί τα ψηλότερα επαγγελματικά στάνταρ. Είναι σημαντικό να μην ξεφεύγει από το financial fair play. Ο ρόλος μου είναι να αξιολογήσω τον τρόπο λειτουργίας σε όλα τα τμήματα, το ποδοσφαιρικό τμήμα και τους υπαλλήλους. Αυτό δεν γίνεται σε 1-2 μήνες, θέλει χρόνο. Δεν θα περιμένουμε φυσικά για να κάνουμε αλλαγές, ότι βλέπουμε ότι πρέπει να διορθωθεί θα διορθώνεται. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε μία ομάδα με βάση από τις Ακαδημίες και έμπειρους παίκτες που να διεκδικεί το πρωτάθλημα σε ετήσια βάση και να έχει επιτυχημένη ευρωπαϊκή παρουσία".

Για το αν έχει διαπιστώσει ήδη κάποιες διαφορές ανάμεσα σε Μάκάμπι και ΠΑΟΚ και για την συνεργασία του με Βρύζα-Αναστασιάδη απάντησε: "Θα αρχίσω με την δεύτερη ερώτηση. Θεωρώ ότι έχω εξαιρετικές σχέσεις και με τον προπονητή και με τον τεχνικό διευθυντή, τον Ζήση Βρύζα. Εγώ μιλάω με τον κ. Βρύζα και αυτός με τον προπονητή. Είμαστε σε διαδικασία αξιολόγησης, θα γίνουν αλλαγές, θα φανεί στην πορεία. Κάθε ποδοσφαιρική ομάδα έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Οταν πρωτοπήγα στην Μακάμπι δεν υπήρχε η οργάνωση που έχει ο ΠΑΟΚ σήμερα. Διάφορα τμήματα εκεί δεν λειτουργούσαν όπως εδώ, εκεί ήταν στο μηδέν. Εδώ δεν είναι έτσι τα πράγματα. Εχει παιδιά, υπαλλήλους που θέλουν να δουλέψουν. Ο στόχος μου είναι να έχουν ρόλους και να έχουν κίνητρο όλοι οι υπάλληλοι και να φτάσουμε τους προσωπικούς τους στόχους, αλλά και της ομάδας"

Για την εικόνα της ομάδας σε σχέση με τις μεταγραφικές της επιλογές, σημείωσε:"Κάναμε μεταγραφές το καλοκαίρι. Κάθε ομάδα θέλει να δυναμώσει, κάποιες συμφωνίες πετυχαίνουν κάποιες όχι. Μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη κλείνουν συμφωνίες το τελευταίο λεπτό. Μεγάλη ομάδα στο παρελθόν ανακοίνωσε την συμφωνία της με παίκτη και μετά χάλασε. Φαντάζομαι τι θα γινόταν εδώ..."

Για το γεγονός ότι έφυγαν 15 παίκτες και ήρθαν 5 στην λήξασα μεταγραφική σεζόν, τόνισε: "Δεν είναι αριθμητική. Ανέβηκαν παίκτες από τις Ακαδημίες ήρθε και νέος προπονητής και πρέπει να σεβόμαστε την άποψή του. Αν κρίνουμε ότι υπάρχει καλή περίπτωση παίκτη θα κινηθούμε και δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε τον χειμώνα. Το financial fair play είναι για όλες τις ομάδες, δεν ξυπνήσαμε ένα πρωί και το σκεφτήκαμε. Ο μεγαλομέτοχος αν χρειαστεί να βάλει τα 10 εκ. ευρώ θα τα βάλει. Η Ακαδημία δεν είναι μέσα στα 30 εκ. Δεν σημαίνει ότι με την Ακαδημία θα καταφέρουμε σε τρία χρόνια να πάρουμε το πρωτάθλημα. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που πέτυχε αυτό το μοντέλο και πολλά που απέτυχε. Πρέπει να προσέξουμε πολύ τα επόμενα βήματα αυτών των παιδιών, υπάρχουν και ψυχολογικά θέματα. Πρέπει να έχεις ένα στόχο για πέντε χρόνια, να φτάσεις σε ένα σημείο και να λειτουργούν όπως πρέπει. Θέλει δουλειά. Ολα κρίνονται στις λεπτομέρειες και για να κάνεις αλλαγές στις λεπτομέρειες θέλει υπομονή. Είναι μία λέξη που δεν αρέσει σε κανέναν".

Για το αν έχει ο ίδιος τον απόλυτο έλεγχο της λειτουργίας της ομάδας επί παρουσίας του μεγαλομετόχου κ. Σαββίδη, είπε: "Ναι εγώ έχω τον έλεγχο. Ο κ. Σαββίδης είναι ο ιδιοκτήτης της ομάδας, έχει πολλές επιχειρήσεις δεν είναι δυνατόν να διαχειρίζεται την καθημερινότητα του συλλόγου. Γι' αυτό και αποφάσισε να προσλάβει άτομα που θα τρέχουν την καθημερινότητα. Ο ρόλος μου είναι να λειτουργεί ο σύλλογος ομαλά, που σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαι εδώ και να δουλεύω με τα κατάλληλα άτομα. Δεν ήμουν ποτέ ποδοσφαιριστής, ξέρω ότι τα τελευταία χρόνια ο πρόεδρος ήταν πρώην παίκτης. Εγώ δεν θα επιλέγω τον αριστερό μπακ. Εγώ θα παίρνω τις απόψεις του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή, φυσικά, θα έχω άποψη και να θα βάζω μέσα και το οικονομικό και θα βγαίνει μία απόφαση".

Για τα εισιτήρια διαρκείας και για την διάρκεια της συμφωνίας του με τον ΠΑΟΚ συμπλήρωσε: "Η συμφωνία μου είναι για τέσσερα χρόνια. Ο τρόπος που δείχνει ο κόσμος την ικανοποίησή του για την ομάδα είναι τα εισιτήρια διαρκείας. Δεν το μελέτησα αλλά φαίνεται ότι έχουν δισταγμούς για την ομάδα όπως είναι σήμερα. Εμεις πρέπει να τους πείσουμε ότι δουλεύουμε για τον στόχο που έχουμε. Εχει διάφορες απόψεις, κάποιοι μου είπαν ότι θέλουμε πρωτάθλημα, κάποιοι που θέλουν μία ομάδα με πάθος, κάποιοι άλλοι θέλουν να κερδίσουν τον Ολυμπιακό. Εμεις θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα που θα διεκδικεί κάθε χρόνο το πρωτάθλημα. Εμείς είμαστε εδώ για τον κόσμο, όπως όλες οι ποδοσφαιρικές ομάδες"

Για το γεγονός ότι έγιναν μόνο 5 μεταγραφές φέτος, απάντησε: "Πρέπει να κοιτάξουμε το financial fair play για να είμαστε βιώσιμος οργανισμός. Πρέπει να βρούμε τον κατάλληλο παίκτη που θα ταιριάζει στην ομάδα. Κάθε ομάδα είναι λογικό να θέλει ποδοσφαιριστές που θα δυναμώσει. Το εύκολο είναι να γίνουν μεταγραφές μόνο και μόνο για να ηρεμήσουν όλοι. Δεν θα δεχτώ να μην γίνει μεταγραφή σωστή, δεν θα πάω το αίτημα καν στον κ. Σαββίδη, εμείς πρέπει να κοιτάξουμε και το μέλλον".

Για το αν οι μεταγραφές έγιναν βάσει πλάνου σημείωσε: "Οταν λέτε ακούσαμε. και εγώ μπορεί να ακούσω και ακούω διάφορα. Δεν μπορώ να απαντώ σε ό,τι ακούγεται. Η επιλογή και ο στόχος ήταν αν βρούμε τους κατάλληλους παίκτες να κάνουμε επιπλέον μεταγραφές. Δεν υπάρχει ομάδα στον κόσμο που δεν θέλει μεταγραφές Αν μία ομάδα στην Αγγλία ήθελε να κάνει μεταγραφή αλλά δεν έκανε δεν σημαίνει ότι έχει κενά. Πάντως υπάρχει ακόμα και τώρα πιθανότητα να γίνει μεταγραφή στο δεκαήμερο που απομένει για μετακινήσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών".

Για το θέμα των χρεών προς το Δημόσιο απάντησε: "Μία από τις εξαιρέσεις στο financial fair play είναι ό,τι οι φόροι, είναι έξω από το μπάτζετ. Δεν επηρέασαν τις μεταγραφές τα χρέη. Είναι σοβαρό θέμα, δεν το έχω κοιτάξει πολύ. Πρέπει να περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις και τον τελευταίο λόγο τον έχει ο κ. Σαββίδης. Αυτό το ζήτημα είναι στο πλάνο, εμείς προχωρούμε να οργανώσουμε το θέμα, χωρίς να επηρεαστούμε απ' αυτό. Υποψιάζομαι ότι τα χρέη παίζουν ρόλο στην επένδυση του Ιβαν Σαββίδη στην δημιουργία εγκαταστάσεων".

Για τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού πρωταθλήματος και την φήμη που το συνοδεύει είπε:: "Εγώ θα είμαι εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ σε Λίγκα και ΕΠΟ. Είναι δύσκολο θέμα και θα χρειαστεί περισσότερη δουλειά από μένα. Υπάρχουν προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εχω ακούσει από τον κόσμο ότι θέλει ένα καθαρό, επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν υποψίες χειραγώγησης και είναι κρίμα γιατί το ποδόσφαιρο μπορεί να έχει εξαιρετική επιρροή στην κοινωνία και γίνεται το αντίθετο. Πρέπει το μελετήσω το θέμα και να το αναλύσουμε".

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει φέτος το πρωτάθλημα και λεπτομέρειες για το financial fair play είπε: "Εμείς πιστεύουμε ότι αυτή η ομάδα θα κάνει το παν για να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα. Δεν την αφήσαμε την ομάδα για φέτος, αλλά μπορεί να χρειαστεί τον χειμώνα να φέρουμε παίκτες. Εχει δείξει καλά σημάδια η ομάδα, έχει τα στοιχεία που μπορεί να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα. Σχετικά με το fianncial fair play είναι ότι δεν πρέπει να ξοδεύεις παραπάνω από τα έσοδα που έχει και από εκεί και πέρα ένας ιδιοκτήτης -όχι δάνειο- μπορεί να δώσει ένα ποσό 10 εκ. ευρώ τον χρόνο".

Για το γεγονός ότι τα χρέη της ΠΑΕ βαραίνουν πλέον και τον ίδιο απάντησε: "Θεωρητικά ναι. Ξέρω ότι υπάρχουν τα χρέη ξέρω ότι εμπλέκομαι και εγώ σε αυτό το θέμα και έχουμε συμφωνήσει με τον κ. Σαββίδη. Δεν ξέρω απλώς πως θα χειριστεί ο κ. Σαββίδης το ζήτημα στη συνέχεια."Για το θέμα της καθυστέρησης υπογραφής του Κλάους Αθανασιάδη και της προοπτικής συνεργασίας με τον Τζόρντι Κρόιφ απάντησε: "Ο Κλάους δεν έχει υπογράψει ακόμη, πιστεύω ότι θα υπογράψει επειδή μου είπε ότι θα υπογράψει. Σχετικά με τον Τζόρντι κάποιος το άκουσε στο Ισραήλ αλλά εγώ δεν έχω κάποια ενημέρωση. Ρωτήστε τον Κλάους, θέλει να σκεφτεί, νομίζω δεν υπάρχει κάποια εκκρεμότητα".

Τέλος για την συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των συνδέσμων της ομάδας πρόσφατα είπε: "Πιστεύω ότι η δύναμη του ΠΑΟΚ έρχεται από τον κόσμο είναι κάτι πολύ δυναμικό και πρέπει να κάνουμε τα βήματα για να είναι θετική αυτή η δύναμη. Είχα συνάντηση με οπαδούς, κατάλαβα κάποια θέματα και κάποιους προβληματισμούς τους. Θέλουν να δουν την ομάδα να λειτουργεί σωστά. Οταν δουν στην πραγματικότητα και όχι στα λόγια αυτό το πράγμα θα βοηθήσει στην ενότητα του κόσμου"..
Keywords
Τυχαία Θέματα