Η 47η επέτειος του πραξικοπήματος τον Απρίλιο του 1967

14:14 21/4/2014 - Πηγή: E-Typos
Σαράντα επτά χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967. Δεν ξεχνιέται και δεν εξωραΐζεται στην πορεία τού χρόνου η κατάλυση της Δημοκρατίας, πριν από 47 χρόνια, τονίζει σε μήνυμά του για την επέτειο της 21 Απριλίου του 1967, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και προσθέτει ότι ήταν ένα τραυματικό εθνικό βίωμα. «Όχι μόνο επειδή η μαύρη επταετία κατέληξε στην τραγωδία της Κύπρου, αλλά επίσης επειδή η πατρίδα μας έχασε πολύτιμο χρόνο πηγαίνοντας πίσω, αντί για
μπροστά» επισημαίνει ο Κ. Παπούλιας.

«Η μαύρη επέτειος πρέπει να μας υπενθυμίζει ότι η Δημοκρατία κερδήθηκε με τους αγώνες του Ελληνικού λαού το 1974 και θωρακίστηκε με την ένταξη στην Ενωμένη Ευρώπη, όμως ο αγώνας για την προάσπισή της πρέπει να είναι συνεχής» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. «Η τραγική επέτειος της 21ης Απριλίου 1967, μας επιβάλλει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας την αξία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου» τονίζει σε μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «το σημερινό μήνυμα αντίστασης είναι ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, τον αυταρχισμό, την καταστολή των αγώνων και τον περιορισμό της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατίας σε Ελλάδα και Ευρώπη». «Σαράντα επτά χρόνια μετά την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας, διδασκόμαστε, θυμόμαστε, είμαστε περήφανοι για τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τους αγωνιστές που πήραν μέρος στην αντιδικτατορική πάλη, που έμειναν όρθιοι και αλύγιστοι στα κρατητήρια, στα βασανιστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, στις φυλακές και τις εξορίες. Τιμάμε τους αγωνιστές, τα θύματα της δικτατορίας» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα