Εξετάζονται δάνεια μέσω του Jeremie, προς τις ελλ. ΜΜΕ για εισαγωγή πρώτων υλών

16:31 27/8/2012 - Πηγή: E-Typos
Δάνεια, μέσω του προγράμματος Jeremie, προς τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες, με τη σειρά τους, θα τα διαθέσουν στις ΜΜΕ για την εισαγωγή πρώτων υλών, εξετάζει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και την πρότασή του θα την έχει έτοιμη μέσα στον επόμενο μήνα.
Η ασφυκτική πίεση που έχει δημιουργηθεί για τις ελληνικές επιχειρήσεις, μετά την άρνηση των οίκων του εξωτερικού
να δεχθούν εγγυητικές επιστολές των ελληνικών τραπεζών, συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης με τον γενικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (European Investment Fund) Richard Pelly.
Σε δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση, αναφέρθηκε ότι θα εξεταστεί το πρόβλημα και θα παρουσιαστεί συγκεκριμένη πρόταση σ' ένα μήνα , σε συνεργασία με τις ελληνικές τράπεζες, για δάνεια μέχρι 300.000 ευρώ και προκειμένου να διευκολυνθούν οι ΜΜΕ για την εισαγωγή αγοράς πρώτων υλών.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το ύψος των κονδυλίων που θα κατευθυνθούν σε αυτό το πρόγραμμα, δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν σε πρώτη φάση τα 25 εκατ. ευρώ και τα δάνεια αναμένεται να είναι εξάμηνα.
Την ίδια ώρα αποφασίσθηκε η εσωτερική ανακατανομή πόρων από το πρόγραμμα Jeremie, προκειμένου αυτά τα κονδύλια να κατευθυνθούν στις ΜΜΕ, γιατί κάποια προγράμματα προχωρούν καλύτερα από άλλα.
Όπως σημείωσε ο υπουργός,
Keywords
Τυχαία Θέματα