Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε σπίτια, σε χωριά της ΝΑ Λακωνίας

18:13 28/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Εξιχνιάστηκαν από την αστυνομία δεκατρείς διαρρήξεις και κλοπές, καθώς και τέσσερις απόπειρές κλοπών σε σπίτια στην νοτιανατολική Λακωνία.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται ένας 32χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο από την Ασφάλεια Ιωαννίνων, για παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη δύο συνεργούς του.

Ειδικότερα,
στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι ο συλληφθείς, μαζί με ακόμη δύο άτομα, από τις αρχές Ιουλίου του τρέχοντος έτους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε σπίτια και, όπως προέκυψε, είχαν διαπράξει δεκατρείς διαρρήξεις και κλοπές και τέσσερις απόπειρες κλοπών, στην Πλύτρα, στην Ελαία, στον Αρχάγγελο, στα Παπαδιάνικα, το Λάχι, τους Αγίους Αποστόλους και άλλα χωριά στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μονεμβάσιας Λακωνίας.

Συνολικά, από την εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, μηχανήματα και αντικείμενα που η αξία τους ξεπερνά τις 10.500 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.
Keywords
Τυχαία Θέματα