ΕΛ.ΑΣ. Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία των ληστών της ΤΕ στο Δίστομο

19:58 28/8/2014 - Πηγή: E-Typos
Στη δημοσιότητα, δόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. κατόπιν σχετικής Εισαγγελικής Διάταξης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των κάτωθι τριών (3) ατόμων:

ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεώργιου, αγνώστου πατρός και της Γεωργίας, γεν. 08.05.1979.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Σπυρίδωνα του Αθανασίου και της Βενετίας, γεν. 14.03.1970 και

ΔΡΑΒΙΛΑ Σπυρίδωνα του Χαραλάμπους και της Κονδύλως, γεν. 21.07.1981.

Eιδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής
έρευνας και προανάκρισης, την οποία διεξάγει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε η συμμετοχή των παραπάνω ατόμων σε ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας, πριν από μία εβδομάδα περίπου, στην Παραλία Διστόμου Βοιωτίας.

Συγκεκριμένα, την 13.45 ώρα περίπου της 22.8.2014, τρεις δράστες με την απειλή όπλων, εισήλθαν στο υποκατάστημα, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 396.930 ευρώ. Αποχωρώντας, πήραν μαζί τους τον ταμία της τράπεζας και διέφυγαν με όχημα που έφερε πλαστογραφημένες πινακίδες και είχε κλαπεί τον περασμένο Μάιο από την περιοχή της Κηφισιάς Αττικής. Το συγκεκριμένο όχημα εντοπίστηκε καμμένο σε κοντινή περιοχή, στην παραλία της Αγίας Σωτήρας.

Οι δράστες επιβιβαζόμενοι σε φουσκωτό ταχύπλοο, που είχε κλαπεί τον Αύγουστο του 2012 από την περιοχή της Καλαμάτας Μεσσηνίας, διέφυγαν μέσω θαλάσσης, ενώ στη διαδρομή υποχρέωσαν τον ταμία να πέσει στη θάλασσα. Με το σκάφος αποβιβάστηκαν στη θέση Λουτρό Ξυλοκάστρου, όπου επιχείρησαν να το κάψουν, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε άγνωστο επιβατικό αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Περαιτέρω, προέκυψε ότι τα παραπάνω άτομα, τα στοιχεία και φωτογραφίες των οποίων δίνονται στη δημοσιότητα, συμμετέχουν σε ομάδα - εγκληματική οργάνωση, που διαπράττει ένοπλες ληστείες σε τραπεζικά υποκαταστήματα, τα μέλη της οποίας θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας τριών μηνών, σύμφωνα με την σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και για να καταστεί ευχερέστερη η πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, δοθέντος ότι οι ανωτέρω διαφεύγουν της σύλληψης.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6476647, 210-6476575 & 210-6476205 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα