Χάκερς ανέβασαν στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες διασήμων ηθοποιών του Χόλιγουντ

17:47 1/9/2014 - Πηγή: E-Typos
Η διαρροή εκατοντάδων φωτογραφιών και βίντεο ξεκίνησε το Σάββατο από κάποιον χρήστη στο www.4chan.org και σύντομα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο συζητημένα θέματα στο Χόλιγουντ. Το υλικό που ο χρήστης δημοσιοποιούσε σταδιακά περιελάμβανε εκατοντάδες γυμνές φωτογραφίες και βίντεο με πρωτοκλασάτα ονόματα της βιομηχανίας του θεάματος.

Ανάμεσά τους η Kate Upton, η Kirsten Dunst, η Jennifer Lawrence, η Ariana Grande, η Hope Solo, η Cara Delevigne και η Teresa Palmer σε οπτικοακουστικό υλικό που φέρεται να έχει υποκλαπεί από κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές. Ακολούθησε μιντιακή φρενίτιδα με το TMZ, το Βusiness Insider και το Βuzzfeed να κάνουν τις πρώτες αναφορές και το Τwitter να παραληρεί.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιο υλικό διοχετεύεται στο διαδίκτυο, αυτό παρουσιάζονταν ως ολοκαίνουργιο και διαφημίζονταν ως αυστηρά ακατάλληλο. Το Buzzfeed δέχτηκε πολύ αυστηρή κριτική από χιλιάδες αναγνώστες που προέβαλε το θέμα με το λινκ που οδηγούσε στη λίστα με όλη τη διαρροή η οποία φαίνεται πως πραγματοποιήθηκε από χακάρισμα στο Apple iCloud. Η λίστα περιλαμβάνει επίσης το όνομα της Rihanna και της Mary Kate Olsen, χωρίς όμως ακόμη να έχει διοχετευτεί το επίμαχο υλικό ενώ ήδη οι πρώτες ανακοινώσεις από το Χόλιγουντ έχουν ξεκινήσει.

H ηθοποιός Mary Elizabeth Winstead της οποίας το όνομα υπάρχει στη λίστα με τη διαρροή αναφέρει στο Τwitter πως οι επίμαχες φωτογραφίες είναι από αρχεία του υπολογιστή της και περιλαμβάνουν προσωπικές στιγμές με τον σύζυγό της οι οποίες όμως είχαν διαγραφεί. Παράλληλα επιτέθηκε στον χρήστη που προχώρησε στην υποκλοπή και ζήτησε συμπαράσταση από όσους έχουν και οι ίδιοι πέσει θύματα αντίστοιχων περιστατικών ή καταδικάζουν κάτι τέτοιο.

Ο μάνατζερ της Jennifer Lawrence προχώρησε σε επιβεβαίωση της αυθεντικότητας του υλικού μέσα από μια εξοργισμένη επιστολή στην οποία κάνει λόγο για κατάφωρη παραβίαση της ιδιωτικής ζωής της ηθοποιού και υπογράμμισε πως οι αρχές έχουν ενημερωθεί σχετικά για να αρχίσουν οι διώξεις σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση υποκλοπής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το υλικό που εκθέτει την ηθοποιό περιλαμβάνει φωτογραφίες της με μαγιό, αλλά και γυμνά selfies από τον υπολογιστή της, έπεσαν στα χέρια των χάκερς οι οποίοι τα διοχέτευσαν στο ίντερνετ. Ο εκπρόσωπός της Ariana Grande διαψεύδει την αυθεντικότητα του υλικού ενώ ακόμη δεν έχει υπάρξει κάποιο σχόλιο από την Apple και το ενδεχόμενο η υποκλοπή να οφείλεται σε κάποια παραβίαση των παραμέτρων ασφαλείας της.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίδραση χιλιάδων αναγνωστών που σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα, δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον για την ιστορία από την πλευρά της παραβίασης της ιδιωτικότητας, παρά για το επίμαχο υλικό και ζητούν την απομάκρυνσή του από το διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τη Huffington Post έχει υπάρξει προσέγγιση στο FBI το οποίο αρνήθηκε προς το παρόν να σχολιάσει την υπόθεση ή να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Το Twitter από την μεριά του αναστέλει όλους τους λογαριασμούς που αναπαράγουν το επίμαχο υλικό.

Πηγή: www.lifo.gr
Πηγή φωτογραφιών: twitter.com (διάφοροι λογαριασμοί)
Keywords
Αναζητήσεις
sexi photos gimnes υθοπειον, sexi photos gimnes ειθοποιον
Τυχαία Θέματα