Μπάσκετ: Ολυμπιακός-παναθηναϊκός 72-76 - Πρωταθλητής Ο Παναθηναϊκός

01:51 13/6/2013 - Πηγή: E-Typos
Σε ένα ματς που θα ολοκληρωθεί στις δικαστικές αίθουσες (αφού διεκόπη λόγω επεισοδίων), ο Παναθηναϊκός ανακηρύχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για 33η φορά στην ιστορία του, «σκουπίζοντας» τον Ολυμπιακό με 3-0. 76-72 προηγούνταν οι «πράσινοι» όταν 1:27 πριν το τέλος το παιχνίδι διεκόπη.

Ο Ολυμπιακός
μπήκε με την αύρα του γηπεδούχου και προηγήθηκε γρήγορα 8-3, με τον Λο να δείχνει πως είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τα προηγούμενα ματς της σειράς. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ωστόσο ήταν άμεση και έγινε με εμφατικό τρόπο. Η άμυνα των γηπεδούχων έκλεινε στη ρακέτα φοβούμενη τους Λάσμε και Γκιστ, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στους περιφερειακούς των «πρασίνων» να κάνουν πάρτι. Ματσιούλις, Διαμαντίδης και Ούκιτς δεν έχανα σουτ έξω από τα 6.75, με το σκορ να γίνεται γρήγορα 11-16. Ο... βομβαρδισμός συνεχιζόταν και έτσι οι παίκτες του Πεδουλάκη έφτασαν στο +10 (14-24) με βολές του Τσαρτσαρή. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να μη χάσει την επαφή του με το σκορ για έναν και μοναδικό λόγο. Το όνομα αυτού Γιώργος Πρίντεζης. Ο Έλληνας φόργουορντ με 3/3 τρίποντα κρατούσε στο παιχνίδι τους Πειραιώτες με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 17-24. Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν τα πρώτα δέκα λεπτά σουτάροντας 6/7 τρίποντα!
Η εικόνα του ματς άλλαξε άρδην στη δεύτερη περίοδο. Ο Ολυμπιακός πήγε σε αλλαγές στα σκριν, μη δίνοντας έτσι το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους για σουτ με καλές προϋποθέσεις. Ταυτόχρονα, το ανέβασμα της απόδοσης του Βασίλη Σπανούλη δημιούργησε ορισμένες καλές συνεργασίες με τους ψηλούς του Ολυμπιακού και σαν αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν μετά από αρκετή ώρα μπροστά στο σκορ με λέι απ του Λο (30-28). Το ματς πήγε στη συνέχεια στα φάουλ, με τους γηπεδούχους να διατηρούν τοπ προβάδισμά τους στο τέλος του ημιχρόνου (39-35).

Το ματς στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν συγκλονιστικό. Το προβάδισμα εναλλασσόταν ανάμεσα στις δύο ομάδες, με θεαματικές φάσεις, όπως το τρίποντο και φάουλ του Σπανούλη και η άμεση απάντηση με τον ίδιο τρόπο του Γκιστ! Ο ρυθμός του ματς έπεσε πολύ στα τελευταία πέντε λεπτά, αφού τα πολλά φάουλ έστελναν τους παίκτες των δύο ομάδων στη γραμμή των ελευθέρων βολών. Οι καλές επιλογές του Παναθηναϊκού στην επίθεση συνεχίζονταν, ενώ μεγάλος πρωταγωνιστής σε αυτό διάστημα ήταν ο Κώστας Τσαρτσαρής, παίζοντας πολύ ώριμα. Ακόμα ένα τρίποντο και φάουλ (αυτή τη φορά) του πολύ καλού Σλούκα, έκανε το 59-58 υπέρ της ομάδας του, ενώ ακόμα δύο βολές του Έλληνα γκαρντ διαμόρφωσαν το 61-60 στο φινάλε της τρίτης περιόδου.
Τα πέντε ομαδικά φάουλ που συμπλήρωσε ο Παναθηναϊκός μόλις από το τρίτο λεπτό του τέταρτου δεκαλέπτου, έδωσε πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό που έβρισκε πόντους από τις βολές. Παρόλα αυτά τα δύο συνεχόμενα τρίποντα του Δημήτρη Διαμαντίδη έδωσαν αέρα 7 πόντων στο «τριφύλλι», με τον φωτεινό πίνακα του ΣΕΦ να γράφει 63-70. Η αστοχία αλλά και τα τραβηγμένα σουτ τριών πόντων που επιχειρούσε ο Ολυμπιακός έκαναν την εμφάνισή τους στο παιχνίδι των Πειραιωτών, αλλά παρόλα αυτά, με καλή άμυνα και τον Βασίλη Σπανούλη να δίνε το σύνθημα, οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν ένα 9-0, ανακτώντας το προβάδισμα (72-70). Η απάντηση του Παναθηναϊκού παρόλα ήρθε μέσα από την καλή του άμυνα, ενώ στην επίθεση εκμεταλλεύτηκε τα φάουλ του αρνητικού Άντιτς. Οι βολές των Λάσμε και Διαμαντίδη έκαναν το 72-74, ενώ το καλάθι του Γκαμπονέζου αμέσως μετά (72-76), οδήγησε στην είσοδο οπαδών του Ολυμπιακού στον περιβάλλοντα χώρο πίσω από τον πάγκο των «πρασίνων» κατά τη διάρκεια του τάιμ άουτ.

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 39-35, 61-60, 72-76 (διακοπή)

Περισσότερα στο http://www.novasports.gr/Home.aspx?a_id=256
Keywords
Τυχαία Θέματα