Final Four 2013: Οι δηλώσεις των πρωταθλητών Ευρώπης

02:50 13/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Στράτος Περπέρογλου: «Κάναμε φανταστική εμφάνιση όταν προηγήθηκαν με 17 πόντους. Αυτή η ομάδα άξιζε το 2ο διαδοχικό. Η Ρεάλ είχε 5/6 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο. Αυτά τα ποσοστά τους έδωσαν ρυθμό και ξέφυγαν με +17. Eμείς σφίξαμε την άμυνα και ξέραμε όμως ότι αν παλέψουμε φάση προς φάση θα το γυρίσουμε. Το μέλλον ανήκει σε αυτή την ομάδα και ελπίζω οι πρόεδροι να κρατήσουν και πάλι τον ίδιο κορμό. Το κοντινό μέλλον για εμάς είναι το πρωτάθλημα Ελλάδας,
έχουμε πάντα ένα στόχο, αυτό είναι το καλό με την ομάδα μας. Οπως και στη ζωή έτσι και στο μπάσκετ δεν επιτρέπεται ποτέ να σταματάς να προσπαθείς και τώρα θέλουμε να στεφθούμε και πάλι πρωταθλητές Ελλάδας».

Γιώργος Πρίντεζης: «Είναι μοναδικά τα συναισθήματα. Δεύτερη διαδοχική φορά να κατακτάς το ευρωπαϊκό, σίγουρα είναι μεγάλη υπόθεση. Είμαστε μια παρέα που παίζουμε μπάσκετ και κλείνουμε τα αφτιά μας εκεί που πρέπει. Σε όλα τα δύσκολα παιχνίδια παίξαμε καλά. Πήραμε το ευρωπαϊκό και είναι μεγάλη στιγμή. Στην Κωνσταντινούπολη γυρίσαμε από το -19, ενώ στο Λονδίνο από το -17. Την προηγούμενη φορά, πάντως, ήταν πιο μετά, τώρα είχαμε πολύ περισσότερο χρόνο για το "come back". Μάλλον όταν είμαστε με την πλάτη στον... τοίχο πάμε καλύτερα».

Πέρο Άντιτς: «Δεν τα παρατήσαμε ποτέ. Ήμασταν ομάδα και τα 40 λεπτά. Όλοι μαζί ήμασταν εδώ, σαν μία οικογένεια, σαν αδέρφια. Το μυστικό ήταν πως δεν σταματήσαμε ποτέ. Δεν τα παρατήσαμε και παλεύαμε διαρκώς. Εμείς ήρθαμε εδώ για να παίξουμε πολύ καλά. Η ΤΣΣΚΑ έλεγε πως θα κερδίσει τον ημιτελικό. Εμείς την περάσαμε και πήραμε τον τίτλο. Τα καταφέραμε».

Κώστας Παπανικολάου: «Θα το πω με λίγα λόγια: Αυτή η ομάδα δεν μπορεί να χάσει σε τελικό! Εϊναι τρελό, είναι απίστευτο, το πήραμε ξανά. Ήρθαμε εδώ για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και όχι μόνο κατακτήσαμε την Ευρωλίγκα, αλλά σημειώσαμε και 100 πόντους. Το σκορ είναι εκεί...».

Κώστας Σλούκας: «Ήταν κάτι πολύ δύσκολο. Αποδείξαμε σε όλη την διάρκεια της χρονιάς πως είμαστε μεγάλη ομάδα και πως διαθέτουμε χαρακτήρα. Σε κάποια ματς είχαμε και λίγη τύχη. Χρειάζεται αυτός ο παράγοντας. Βάλαμε μεγάλα σουτ, παίξαμε δυνατά και συγκεντρωμένα».

Κάιλ Χάινς: «Όλη η ομάδα έκανε μια τεράστια προσπάθεια και καταφέραμε να πάρουμε και πάλι το τρόπαιο. Τι να πω; Ίσως και να ήταν θεϊκή παρέμβαση. Είναι μεγάλη υπόθεση για την ομάδα μας που κατάφερε να πάρει και πάλι το τρόπαιο».

Βασίλης Σπανούλης: ««Είναι απ' τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου. Είναι απίστευτο! Δεν συμβαίνει συχνά κάτι τέτοιο. Είμαι χαρούμενος και περήφανος. Στο πρώτο ημίχρονο με μάρκαραν σκληρά, επέστρεψα στα αποδυτήρια και συγκεντρώθηκα, επειδή με χρειαζόταν η ομάδα μου. Πήραμε σωστές αποφάσεις έπειτα το -17, παίξαμε απίστευτη άμυνα και βάλαμε μεγάλα σουτ».

Έισι Λο: «Τα καταφέραμε και πάλι. Είναι απίστευτο συναίσθημα. Δεν σταματήσαμε στιμή να το πιστεύουμε και αυτό είναι που κάνει την ομάδα ιδιαίτερη. Το να κατακτήσεις το τρόπαιο δύο διαδοχικές χρονιές είναι τρελό. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Ήμασταν πίσω με 17 στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως επιστρέψαμε και νικήσαμε το ματς. Όλοι στην ομάδα αξίζουν τα εύσημα. Αλλάξαμε προπονητικό επιτελείο, φέραμε κάποιους νέους παίκτες, όμως παραμείναμε οι ίδιοι. Είμαστε πάντα Ολυμπιακός».

Τζος Πάουελ : «Είναι ευλογία. Αγωνιστήκαμε σκληρά καθόλη τη χρονιά. Πρόκειται για τεράστιο επίτευγμα, να βρίσκομαι εδώ και να κερδίσω το τρόπαιο, βοηθώντας την ομάδα να κάνει το repeat. Είναι κάτι απίστευτο για την ομάδα. Δεν τα παρατήσαμε ποτέ, όχι μόνο τώρα, αλλά σε όλη τη χρονιά. Ήταν μία δύσκολη αναμέτρηση. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μία πολύ καλή ομάδα, αλλά τα καταφέραμε».

Σήμερα (13/5) στις 19:00 η αποστολή των Πρωταθλητών Ευρώπης «προσγειώνεται» στο «Ελ. Βενιζέλος».
Keywords
Τυχαία Θέματα