F1: Η FIA έδωσε οδηγίες στις ομάδες για τη χρήση των ελαστικών

14:25 5/7/2013 - Πηγή: E-Typos
Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) έδωσε σήμερα αυστηρές οδηγίες στις ομάδες της Φόρμουλα Ένα για τον τρόπο χρήσης των ελαστικών στο γερμανικό γκραν πρι, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. Η διάλυση του πίσω αριστερού ελαστικού σε τέσσερα μονοθέσια στο βρετανικό γκραν πρι της περασμένης Κυριακής είχε ως αποτέλεσμα η FIA και η Pirelli, που παρέχει τα ελαστικά στις ομάδες, να διεξάγουν έρευνα για το θέμα. Η ιταλική εταιρεία
ανακοίνωσε μέσα στην εβδομάδα ότι τα προβλήματα με τα ελαστικά οφείλονταν εν μέρει στο γεγονός ότι οι ομάδες δεν τα χρησιμοποιούσαν σωστά και ζήτησε στο μεταξύ από τη FIA να εκδώσει οδηγίες προς τις ομάδες.

Ο αλυτάρχης της FIA, Τσάρλι Γουίτινγκ, έστειλε επιστολή στις ομάδες, τονίζοντας ότι θα είναι ευθύνη τους να διασφαλίσουν την τήρηση των οδηγιών. Ο διευθυντής αγώνων της διεθνούς ομοσπονδίας ενημέρωσε τις ομάδες ότι τα ελαστικά θα πρέπει να έχουν τη μίνιμουμ πίεση και πως η μέγιστη αρνητική κλίση εμπρός και πίσω πρέπει να είναι 4 και 2,5 μοίρες, αντίστοιχα. Επίσης, ο Γουίτινγκ ενημέρωσε ότι δεν θα επιτρέπεται πλέον η χρήση ελαστικών από την αριστερή πλευρά του μονοθεσίου στη δεξιά και το αντίστροφο.

Χθες το απόγευμα οι οδηγοί απείλησαν να μην «τρέξουν» στο γερμανικό γκραν πρι, εάν επαναληφθούν τα προβλήματα με τα ελαστικά που παρατηρήθηκαν στο Σίλβερστοουν. Η Pirelli θα δώσει στις ομάδες τροποποιημένα ελαστικά γι' αυτόν τον αγώνα, ενώ θα τους παρέχει νέα ελαστικά στο ουγγρικό γκραν πρι (28/7).
Keywords
Τυχαία Θέματα