Ζ ΕΛΜΕ Αθήνας: Κινητοποιήσεις για την ακύρωση των σεμιναρίων των διευθυντών για την αξιολόγηση

Tweet

Ζ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

Τηλ.: 2107660105

FAX: 2107660105

[email protected]

Υμηττός, 23/06/2014

Α.Π:15

ΠΡΟΣ: Μέλη ΕΛΜΕ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣEΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΟΛΟΓΗΣΗ

Το Υπουργείο Παιδείας, μετά την αυτοαξιολόγηση βάζει μπροστά τη διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης

των εκπαιδευτικών. Πρώτο βήμα για την εφαρμογή του μέτρου είναι τα σεμινάρια επιμόρφωσης στην αξιολόγηση των διευθυντών των σχολείων που θα πραγματοποιηθούν στις 26 και 27 του Ιούνη το πρωί στο 1ο ΓΕΛ Καισαριανής.

Μετά και τις τελευταίες εξαγγελίες για νέες μειώσεις μισθών στο δημόσιο και για συνέχιση της πολιτικής των απολύσεων, έχει γίνει ξεκάθαρος ο ρόλος που θα έρθει να παίξει η αξιολόγηση. Θα είναι ένα εργαλείο υλοποίησης αυτών των πολιτικών και καμία σχέση δεν θα έχει με την ποιότητα της εκπαίδευσης και τη λειτουργία των σχολείων. Το πόσο ενδιαφέρονται άλλωστε οι εμπνευστές της αξιολόγησης και διοργανωτές των σεμιναρίων για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, φαίνεται και από το γεγονός ότι τα ορίζουν τις ημέρες που όλα τα σχολεία ασχολούνται με τους βαθμούς και τα αποτελέσματα, διαδικασίες στις οποίες είναι απαραίτητη η παρουσία του διευθυντή του σχολείου.

Επειδή με την αξιολόγηση το υπουργείο επιδιώκει να καταστήσει τους διευθυντές εκτελεστικά όργανα αυτής της πολιτικής και να ρίξει την ευθύνη για την απόλυση ή τις περικοπές των μισθών σε αυτούς και στους εκπαιδευτικούς, θα παλέψουμε αποφασιστικά ενάντια σε κάθε βήμα εφαρμογής της. Γι’ αυτό και με την αγωνιστική κινητοποίηση των συναδέλφων και την αγωνιστική και αξιοπρεπή στάση των διευθυντών, θα ακυρώσουμε τα σεμινάρια της ντροπής.

Καλούμε σε συγκέντρωση την Πέμπτη και την Παρασκευή στις 07:30 το πρωί έξω από το 1ο ΓΕΛ Καισαριανής με στόχο την ακύρωση των σεμιναρίων της ντροπής. Για την επιτυχία των κινητοποιήσεων κηρύσσουμε τρίωρη στάση εργασίας από τις 08:00 ως τις 11:00 το πρωί για τις 26 και 27 του Ιούνη, και η ΟΛΜΕ κηρύττει συμπληρωματικές στάσεις εργασίας για τις ίδιες μέρες από τις 11:00 μέχρι τις 14:00. Αυτές οι στάσεις εργασίας καλούνται για τη διευκόλυνση των συναδέλφων διευθυντών προκειμένου να μη συμμετάσχουν στα σεμινάρια, και για τη διευκόλυνση όσων συναδέλφων θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Καλούμε τους συναδέλφους διευθυντές να μην παραστούν στα σεμινάρια και τους υπόλοιπους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. Όπως συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, και εδώ τα σεμινάρια δεν θα πραγματοποιηθούν!

Καλούμε επίσης τις Ενώσεις και συλλόγους γονέων - κηδεμόνων και τους μαθητές να συμμετάσχουν. Η αξιολόγηση δεν θα οδηγήσει μόνο σε διαθεσιμοτητες και απολύσεις εκπαιδευτικών, αλλά και θα ανοίξει το δρόμο για την αξιολόγηση και την κοινωνική κατηγοριοποίησή των σχολείων. Πηγαίνει μαζί με την πολιτική της Τράπεζας Θεμάτων, της έξωσης των μαθητών από το Λύκειο, των συγχωνεύσεων και των καταργήσεων σχολικών μονάδων. Γι’ αυτό και η αποτροπή της είναι βήμα για την υπεράσπιση όσων έχουν απομείνει απο τη δημοσια δωρεάν παιδεία!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ!

ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ 1Ο ΓΕΛ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26/07 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/07 ΣΤΙΣ 07:30 ΤΟ ΠΡΩΙ!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κλωνάρη Λεμονιά Φύτρος Πέτρος

Tags: Ζ ΕΛΜΕ Αθήναςαξιολόγησησεμινάρια διευθυντώναυτοαξιολόγηση Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα