Υπ.Παιδείας : Θα προσληφθούν 60 ΕΠΑΘΙΤΕΣ για τα κενά των μειονοτικών σχολείων

Tweet

Το παραπάνω δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος όταν επισκέφθηκε τον χώρο του Ιεροσπουδαστηρίου στον Εχίνο Ξάνθης, συνεχίζοντας την περιοδεία του σε σχολεία της ορεινής περιοχής του νομού Ξάνθης, ως επικεφαλής της αποστολής που αποτελείται από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ.

Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι θα προσληφθούν 60 δάσκαλοι απόφοιτοι της Ειδικής Παιδαγωγικής

Ακαδημίας Θεσσαλονίκης για να καλυφθούν για φέτος οι διδακτικές ανάγκες των προγραμμάτων των μειονοτικών σχολείων.

Ο Υπουργός πρόσθεσε: «64 Ιεροδιδάσκαλοι θα είναι στις θέσεις τους στα Δημόσια Σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε άρτιοι ή κοντά στο άρτιο δηλαδή, πλήρεις. Από την άλλη πλευρά είμαστε εδώ να λύσουμε και ιδιαίτερα θέματα που αφορούν ορισμένες κατηγορίες εκπαιδευτικών. Θα ψηφιστεί στην Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη μία τροπολογία με την οποία δεν θα δημιουργούνται προβλήματα στους ιεροδιδασκάλους σε σχέση με την αμοιβή τους, σε σχέση με το να είναι στην δουλειά τους στις 11 Σεπτεμβρίου. Επίσης την 1η Οκτωβρίου στην Μάνταινα θα λειτουργήσει σχολείο δεύτερης ευκαιρίας. Στην Γλαύκη έτυχε την ώρα που πήγα να αναρτάται ο πίνακας των επιτυχόντων των Πανελληνίων Εξετάσεων. Τα παιδιά από την περιοχή αυτή που υπηρετεί το συγκεκριμένο λύκειο μπήκαν ένας στον Πειραιά και όλα τα άλλα σε περιφερειακά Πανεπιστήμια της χώρας. Ζήτησα ένα αντίγραφο του πίνακα, διότι αποκαλύπτει και τις πολύ καλές στιγμές μίας διάταξης για τις μετεγγραφές. Όλα τα παιδιά αυτά έχουν δικαίωμα μετεγγραφής στο Δημοκρίτειο. Δηλαδή, αντί της ξενιτιάς, του δεύτερο σπιτιού της οικογένειας, τα παιδιά μπορούν να έρθουν εδώ, σε ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας. Αυτό μου έκανε θετική εντύπωση. Την υπογραμμίζω διότι στον διάλογο που γίνεται για τις μετεγγραφές πρέπει να λέμε και τα θετικά και τα αρνητικά»

Για τον λόγο της περιοδείας του ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε:

«Είναι αυτονόητο ότι το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να είναι στα σχολεία και όχι στην Αθήνα, στις καρέκλες και να αντιμετωπίζουμε τα ιδιαίτερα προβλήματα της κάθε σχολικής μονάδας. Οι Υπουργοί, οι Υφυπουργοί, οι Γενικοί Γραμματείς της Αθήνας είναι παρελθόν, είναι όλοι της Ελλάδας. Δεν ερχόμαστε εδώ να ενημερωθούμε, τα ξέρουμε τα θέματα. Ερχόμαστε να δούμε αν οι λύσεις που έχουμε είναι οι κατάλληλες. Αυτό το ελέγχεις συζητώντας με αυτούς που ζουν την καθημερινότητα των προβλημάτων, αλλά και μέσω των καλών που έχει το εκπαιδευτικό σύστημα. Είμαστε εδώ με μία μεγάλη αγωνία να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου έχοντας βιβλία για τα παιδιά μας, έχοντας νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές. Εδώ στον Εχίνο τα βιβλία βρίσκονται ήδη στο σχολείο, όπως και στα άλλα σχολεία που πήγα. Σε αυτό το θέμα είμαστε εντάξει. Τα κενά που εμφανίζονται θα καλυφθούν με την αναπλήρωση. Είναι λιγότερα από όσο φοβόμασταν ότι θα είναι. Άρα έχουμε πεποίθηση ότι όλα μας τα σχολεία θα είναι ανοιχτά στις 11 Σεπτεμβρίου με βιβλία και με δασκάλους και καθηγητές».

Ο κ.Λοβέρδος δεσμεύτηκε για την πραγματοποίηση επισκευαστικών εργασιών απαραίτητες στο Ιεροσπουδαστήριο. Επισκέφτηκε επίσης το Νηπιαγωγείο και το Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στη συνέχεια συναντήθηκε στο Δροσερό Ξάνθης, στη συνοικία των Ρομά, με τις Διευθύντριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τις οποίες άκουσε προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία των σχολείων.

Τον θαυμασμό του εξέφρασε ο κ. Λοβέρδος όταν επισκέφθηκε το 3ο Λύκειο Ξάνθης αποκαλώντας το πραγματικό κόσμημα για τη Δημόσια Εκπαίδευση. «Είναι το ωραιότερο σχολείο που έχω δει» είπε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο κ. Λοβέρδος συναντήθηκε επίσης με τις τοπικές ΕΛΜΕ, Διδασκαλικούς Συλλόγους, τους Περιφερειακούς Διευθυντές και Διευθυντές Εκπαίδευσης, τους Προέδρους των ΕΠΑΘ Ροδόπης και Ξάνθης.

Tags: Υπουργείο Παιδείαςπροσλήψειςπροσλήψεις εκπαιδευτικών Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα