Β ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 3/10

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΕ EKTAKTH ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΡΙΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

ΩΡΑ 19:30 μ.μ.

στο χώρο του 8ου Γυμνασίου - 7ου Γεν. Λυκείου Καλαμαριάς

Θέμα: “ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ”

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

η κατάσταση που ζούμε σήμερα είναι ιδιαίτερα σοβαρή.

Η κρισιμότητα των καιρών και οι συνεχείς αιφνιδιασμοί στην εκπαίδευση δεν επιτρέπει σε κανένα μας να απέχει και να απαξιώνει τις συλλογικές μαζικές διαδικασίες. Δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε.

Οι εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές και

στην εκπαίδευση, όξυναν τα προβλήματα του δημόσιου σχολείου με πιο χαρακτηριστικά: τη μείωση των δαπανών, τους μηδενικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, τη χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας των εκπαιδευτικών (αύξηση ωραρίου, μηδενικές μεταθέσεις, ελάχιστες αποσπάσεις, συμπλήρωση ωραρίου σε 3-5 σχολεία), τη μισθολογική καθήλωση μετά από τις μειώσεις κατά 35%, τη δραματική αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 και εργασίας στα 40 για συνταξιοδότηση, την αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα, την κατάργηση των υποστηρικτικών δομών κ.α.

Ταυτόχρονα επιχειρούνται μια σειρά από θεσμικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης που στοχεύουν αφενός στην εξοικονόμηση προσωπικού και αφετέρου στην υλοποίηση κατευθύνσεων που επιβάλουν διεθνείς οργανισμοί (ΟΟΣΑ) και οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέτοιες πολιτικές είναι η αυτονομία της σχολικής μονάδας, η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων με βάση τις επιδόσεις των μαθητών, οι επιχειρούμενες αλλαγές στο Λύκειο στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης πρόσδεσης του Λυκείου με τις πανελλαδικές εξετάσεις και την εισαγωγή στην Γ/θμια εκπαίδευση, η απομείωση του μορφωτικού του χαρακτήρα στην εκπαίδευση ενεργών και υπεύθυνα ενημερωμένων πολιτών.

Το Υπουργείο Παιδείας με μια αιφνιδιαστική κίνηση και χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας διάλογος με την ομοσπονδία, ανακοίνωσε τέλη Αυγούστου την πρότασή του για το Γενικό Λύκειο. Μια πρόταση που βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τις πάγιες θέσεις της ΟΛΜΕ για το Λύκειο και την πρόσβαση στην Γ/θμια εκπαίδευση, για αυτό η ΟΛΜΕ ζήτησε (ανακ. 7-9-2017) την απόσυρση του σχεδίου και την άμεση έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με το Υπουργείο.

Προχώρησε πρόσφατα σε μείωση τμημάτων σε ΕΠΑΛ και ΣΜΕΑΕ.

Για όλα αυτά σας καλούμε αποφασιστικά να απαιτήσουμε όλοι μαζί, λύσεις για τη ζωή μας και τη δουλειά μας!

EKTAKTH ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΡΙΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΩΡΑ 19:30 μ.μ.

στο χώρο του 8ου Γυμνασίου - 7ου Γεν. Λυκείου Καλαμαριάς

Για το ΔΣ της Β΄ Ε. Λ. Μ. Ε.-Θ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΟΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΙΝΤΗ ΛΕΜΟΝΙΑ

Β ΕΛΜΕ ΘεσσαλονίκηςΘεσσαλονίκη
Keywords
Τυχαία Θέματα