Β ΕΛΜΕ Αθήνας: Άμεση απελευθέρωση της Άχεντ Ταμίμι

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ 16ΧΡΟΝΗΣ ΑΧΕΝΤ ΤΑΜΙΜΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας θεωρεί πως η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να μεταφέρει την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντας επί της ουσίας την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ, έδωσε “αέρα στα πανιά” της καταστολής του ισραηλινού κράτους. Οι δίκαιες αντιδράσεις του παλαιστινιακού λαού αντιμετωπίζονται για

ακόμη μια φορά με βαρβαρότητα, δολοφονίες διαδηλωτών, συλλήψεις και διωγμούς.

Οι δυνάμεις καταστολής του Ισραήλ δεν διστάζουν να τα βάλουν ακόμα και με παιδιά και έφηβους, όπως η 16χρονη Άχεντ Ταμίμι που συνέλαβαν μέσα στο σπίτι της με την κατηγορία της αντίστασης κατά των αρχών, ενώ στην συνέχεια της απήγγειλαν 12 κατηγορίες για την δράση της ενάντια στην κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από τον ισραηλινό στρατό. Η Άχεντ Ταμίμι είναι μία από τους χιλιάδες νέους της Παλαιστίνης που παλικαρίσια παλεύουν ενάντια στην βαρβαρότητα του ισραηλινού κράτους για το αυτονόητο, δηλαδή για το δικαίωμα τους να ζουν στη δίκη τους πατρίδα χωρίς ξένους δυνάστες.

Ο αγώνας που διεξάγεται στη χώρα μας ενάντια στην αδικία, την φτώχεια, την καταπίεση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, είναι αγώνας διεθνιστικός, αγώνας που έχει ως συστατικό του στοιχείο την αλληλεγγύη με τον αγώνα των λαών ενάντια στην αδικία και την καταπίεση όπου γης.

Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να καταδικάσει το συνεχιζόμενο έγκλημα κατά του παλαιστινιακού λαού, να το συζητήσει με τους μαθητές και να καταγγείλει την νέα ένταση της βαρβαρότητας. Καταδικάζουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση της Άχεντ Ταμίμι και όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων. Δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Β ΕΛΜΕ ΑθήναςΑχέντ Ταμίμι
Keywords
Τυχαία Θέματα