Τσόμσκι, Ζίζεκ, Μπαλιμπάρ και άλλοι 300 διανοούμενοι "ψηφίζουν" ΣΥΡΙΖΑ, για την αλλαγή σε Ελλάδα και Ευρώπη

Διανοούμενοι και ακαδημαϊκοί όπως οι Νόαμ Τσομσκι, Τζόρτζιο Αγκάμπεν, Ταρίκ Αλί, Ετιέν Μπαλιμπάρ, Αντόνιο Νέγκρι, Σλαβόι Ζίζεκ στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στη λιτότητα, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν με σύνθημα «Αλλαγή στην Ελλάδα, αλλαγή στην Ευρώπη, Αλλαγή για όλους»

Οι περίπου 300 ακαδημαϊκοί υπογράφουν

ένα κείμενο υποστήριξης στον ελληνικό λαό και στον ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζοντας για μια αλλαγή στην Ευρώπη που δημοσιεύουν στην πλατφόρμα with-the-greeks.eu.

Όπως αναφέρει το κείμενο στήριξης οι "περισσότερες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα έχουν υποταχθεί στην Τρόικα αλλά ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κάνει το αντίθετο. Έχουν δημιουργήσει στενή σχέση με τα κοινωνικά κοινήματα, ενώ η δυναμικήτης ευρείας συμμαχίας θα κερδίσει την πλειοψηφία."

Στην συνέχεια σημειώνεται πως: "Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι σύμμαχοί τους προτείνουν να παλέψουν ενάντια στην ανθρωπιστική κρίση, να αποκαταστήσουν τις συλλογικές συμβάσεις και τα εργασιακά δικαιώματα, να δημιουργήσουν ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και να εκδημοκρατίσουν το πολιτικό σύστημα. Μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υα κάνει την Ελλάδα, ένα αξιόπιστο παίκτη λαο θα θέσει την επιβίωση της χώρας και του λαού της ως προυπόθεση κατά την έναρξη της διαπραγμάτευσης."

Τέλος το κείμενο καταλήγει με το ότι "σε όλη την Ευρώπη, αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και υποστηρίζουμε αυτούς που εμπλέκονται στους αγώνες, αλλάζοντας τους πολιτικούς συσχετισμούς , μαχόμενοι για τις ιδέες τους και ενώνοντας όλους αυτούς που θέλουν να χτίσουν μαζί με τον ελληνικό λαό, μια κοινωνική, περιβαλλοντική και δημοκρατική Ευρώπη. Στεκόμαστε με τον ελληνικό λαό, γιατί η μάχη του είναι και δική μας"

Tags: εκλογές 2015εκλογέςΝοάμ ΤσόμσκιΣλαβόι ΖίζεκΕτιέν ΜπαλιμπάρΣΥΡΙΖΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα